Hızlı Tren toplantısı düzenlendi!

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ve Düzce Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “Ankara- İstanbul Arası Yüksek Hızlı Tren” isimli toplantı Düzce TSO toplantı salonunda düzenlendi.

Hızlı Tren toplantısı düzenlendi!
30.01.2020 - 12:02
1157

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ve Düzce Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “Ankara- İstanbul Arası Yüksek Hızlı Tren” isimli toplantı Düzce TSO toplantı salonunda düzenlendi.

 

   Gerçekleşen toplantıya, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli, DÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Ayhan Şamandar, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Üyeleri ve çok sayıda misafir katılım sağladı.

 

 

   Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli; “YüksekHızlı Tren, modern dünyanın toplu taşıma konusundaki can damarlarından biri. Şehirler arası seyahatlerde ileri seviye ülkelerde en yaygın ulaşım aracı olan Yüksek Hızlı Tren konusunda ülkemizde de son yıllarda önemli çalışmalar yapılmakta. Yakın zamanda açıklanması beklenen İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren güzergahının ilimizden de geçecek şekilde revize edilmesi, bu büyük hizmetin ilimize ve bölgemize de kazandırılması gerekliliği ortadadır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, bu konuyu yayabildiğimiz kadar çok yaymamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. “şeklinde konuştu.

 

 

   Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar “Ankara-Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-Gebze-İstanbul Güzergahı YHT Hattı Önerisi” konulu sunumunu yaptı.

 

   Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Hızlı Tren Projesinin önemli olduğuna işaret ederek, yolcu potansiyeli ve kendini amorti etme süreleri göz önüne alındığında mevcut plandan çok daha etkili bir hazırlık yaptıklarını söyledi.  Şamandar; “Düzce Milletvekilimiz Sayın Ayşe Keşir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına proje konusunda yetkililer ile toplantı yapıp, detayları ilettiğini söyledi” dedi. Daha önce birçok platformda konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Ayhan Şamandar, bugüne kadar sesinin duyulmasında emeği geçen başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Düzce TSO başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

   Mevcut planın verildiği güzergahın fay hattının üzerinden geçtiğini belirten Şamandar, hazırladıkları güzergah projesiyle hiçbir tehlike teşkil etmediğini ve turizm ve yolcu açısından 200 binlere kadar çıkacağını ifade etti. Projeye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Şamandar, bu projenin diğer illerde olması halinde şimdiye kadar ulusal platformda büyük yankı uyandırmış olacaklarını fakat Düzce'nin bu noktada biraz geride kaldığını da sözlerine ekledi.

 

   Toplantı gelen misafirlerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.