Gaz aynı, Şirket aynı, Fiyat farklı

Yeni yıl ile birlikte hayatımıza farklı alanlarda giren zamların, artışların ardı arkası kesilmezken, doğalgaz konusunda da illere göre değişken tarife uygulanıyor olması, kuruş hesabına geri dönmek durumunda kalan vatandaşın kafasında soru işaretleri uyandırıyor.

Gaz aynı, Şirket aynı, Fiyat farklı
31.01.2020 - 12:23
1150

Türkiye genelinde 3,5 milyona yakın abonesi bulunan, Düzce’nin de doğalgaz dağıtımını sağlayan Aksa Doğalgaz firmasının il il farklı metreküp fiyatı uygulaması halkın da tepkisini beraberinde getiriyor.

 

   Düzce ile birlikte komşu Bolu ilinde de doğalgaz dağıtım işini yürüten firmanın, birbirine komşu iki ilde uyguladığı fiyat politikası yekünde büyük farklılıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Aynı doğalgazı kullanan iki komşu ilden Düzce metreküp fiyatını 1,60 TL’den öderken, Bolu’da ise bu rakam 1,48 olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

GAZ AYNI, ŞİRKET AYNI, FİYAT FARKLI

 

Yani, mesela aylık ortalama 200 metreküp doğalgaz kullanan Düzceli bir vatandaşa 1,60 TL metreküp fiyatı üzerinden aylık KDV hariç 320 TL fatura gelirken, Bolu’da ise bu rakam metreküpü 1,48 TL’den KDV hariç 296 TL olarak faturalara yansıyor.

 

   Şirket aynı, gaz aynı ancak ödenen rakamlar arasındaki farklılık gözlerimizin önünde cevap bekliyor. Neden böyle?

 

İLLERİN KULLANIM DURUMLARI VE HAVA SICAKLIĞI ETKENMİŞ!

 

   Düzce’nin yanı sıra ülke genelinde yaklaşık 28 il de faaliyet gösteren, 3,5 milyona yakın abonesi ve yıllık 9 milyar metreküplük gaz dağıtım hacmi bulunan şirketin neden böyle bir fiyatlandırma politikasına gittiği konusunda müşteri hizmetlerini arayıp bilgi istediğimizde karşımıza çıkan tablo ise şaşırtıcı oldu.

 

   İl il metreküp fiyatlarının değişiklik gösterdiğini ifade eden müşteri temsilcisi, bunun nedeninin ise illerin kullanım durumları, sıcaklık ve soğukluk ile alakalı olduğunu dile getirerek, değişkenlik göstermesinin normal olduğunu söyledi.