Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı son verilere göre Düzce serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı!
20.04.2020 - 19:32
590

   Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı son verilere göre Düzce serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

 

   Meteorolojiden yapılan açıklamada;

 

   “Karadeniz üzerinden ülkemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren kuzey kesimlerden başlayarak azalacağı ve hafta boyunca yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

   Salı günü ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın Doğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

 

   22 Nisan Çarşamba günü yağışlı sistemin etki alanını genişleteceği yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde Doğu Karadeniz de kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Doğu Anadolu bölgesinde güney ve batı yönlerden, Marmara’da ise Kuzeydoğu yönünden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

   23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri yağışların yurdumuzun güne ve doğu bölgelerinde etkili olması ve hafta sonunda da doğu bölgelerimizde etkili olmaya devam ettikten sonra yurdumuzu terk etmesi bekleniyor.”