Faaliyetlerine devam eden 523 sanayi tesisi ve işyeri denetlendi!

Düzce Valiliği Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin korona virüs tedbirleri kapsamında bulaşma riskini azaltmak, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında alınan önlemleri yerinde görmek amacıyla Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce denetim kurulu oluşturularak 523 sanayi tesisi ve işyeri denetlendi.

Faaliyetlerine devam eden 523 sanayi tesisi ve işyeri denetlendi!
27.04.2020 - 16:31
774

   Düzce Valiliği Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin korona virüs tedbirleri kapsamında bulaşma riskini azaltmak,  iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında alınan önlemleri yerinde görmek amacıyla Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce denetim kurulu oluşturularak 523 sanayi tesisi ve işyeri denetlendi.

 

   Valilikten yapılan açıklamada;

 

   “Bilindiği üzere küresel çapta yayılan Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) ile ulusal düzeyde yürütülen mücadele çerçevesinde oldukça önemli tedbir kararları alınmıştır. İlimizde salgınla mücadele kapsamında Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın direktifleri doğrultusunda, faaliyetlerine devam eden işyerlerinde bulaşma riskinin engellenmesi ve toplum sağlığının korunması için gerekli tedbirler alınmıştır. 

 

   Düzce Valiliği Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 10/04/2020 tarih ve 2020/21 sayılı kararın 4. Maddesine istinaden,  İlimizde başta Düzce 1. OSB, Düzce 2. OSB, Gümüşova OSB ve diğer ilçelerimizde üretim yapan diğer sanayi tesisleri olmak üzere 10 ve yukarı işçi çalıştıran tüm işyerleri; bulaşma riskini azaltmak,  iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında alınan önlemleri yerinde görmek maksadıyla Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce denetim kurulu oluşturularak inceleme yapılması kararlaştırılmıştır.

 

   Söz konusu karar çerçevesinde, Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Düzce Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 18 kamu görevlisinden 2’şer kişilik 9 grup oluşturulmuş ve 11.04.2020 tarihinden itibaren denetimlere başlanmıştır.

 

   27.04.2020 tarihi itibariyle İlimizde yer alan toplam 523 sanayi tesisi ve işyeri bulaşma riskine karşı alınan kararlara uyup uymadıkları konusunda komisyonlar tarafından denetlenmiştir. Eksikliği olanlar tespit edilerek uyarılarda bulunulmuş ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Yapılan denetimlerde sorunlu olarak görülen işyerleri hakkında rapor düzenlenerek gereği yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmiştir.

 

   İlimizde bulunan tüm sanayi tesisleri ve işyerlerinin denetimi aralıksız olarak devam edecek ve tüm tesislerde Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ve korunma bağlamında denetim ve rehberlik yapılacaktır.” denildi.