Rektör’den Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü mesajı!

Düzce Üniversite Rektörü Nigar Demircan Çakar Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolaysıyla mesaj yayınladı.

Rektör’den Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü mesajı!
22.05.2020 - 14:25
570

   Düzce Üniversite Rektörü Nigar Demircan Çakar Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolaysıyla mesaj yayınladı.

 

   Düzce Üniversite Rektörü Nigar Demircan Çakar mesajında;

 

   “Sürdürülebilir bir dünya ve sürdürülebilir bir yaşam için en değerli hazinemiz olan biyolojik çeşitliliğimizi korumak ve farkındalık oluşturmak amacı ile Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi’ni yürürlüğe sokmuş ve bu bağlamda her yıl 22 Mayıs “Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

   “Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü”nün bu yılkı konusu “Çözümlerimiz Doğada” alt başlığı ile tüm dünyada kutlanması ve etkinlerin düzenlenmesi kararı alınmıştır. Üniversitemiz de kurulduğu günden beri yapmış olduğu birçok etkinlikle çevrenin ve doğanın önemini vurgulamıştır. Her ay düzenli olarak öğrencilerimiz, akademik ve idari personellerimizin uygulamasını gerçekleştirdiği “Temiz Kampüs Temiz Düzce” etkinliği ile de doğayı ve çevresini seven genç nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

   Ayrıca Üniversitemiz, yeşil çevre uygulamalarını ölçen ve dünyanın farklı ülkelerinden 516 üniversitenin yer aldığı GreenMetric World Universitiy Rankings adlı organizasyona üye olarak, değerlendirmelere tabi olmuştur.  Endonezya Üniversitesi’nin, üniversitelerin; çevre düzenlemesi, enerji, iklim değişikliği, atık, su, ulaşım, eğitim ve karbon ayak izi ölçümleri gibi farklı alanlardaki çeşitli kriterlere göre hazırladığı GreenMetric Endeksi 2019 yılı sonuçlarına göre daha önceki yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da Üniversitemiz, dünya çapında doğa dostu yeşil kampüsler sıralamasına girme başarısını göstermiştir.

 

   Tüm bu çalışmaların yanında yerleşkemiz içerisinde alt yapısı bitmek üzere olan Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi projesi ile de şehrimizde ve dünyada var olan bitki türlerini koruma altına alarak popülasyonunun devamını sağlama çalışmalarını yürütecek ve önemli akademik çalışmalara yer verecektir.

 

   Düzce Üniversitesi olarak; sağlıklı bir şekilde sürdürülebilir bir yaşam için doğanın ve biyolojik çeşitliliğin önemini bir kez daha vurguluyor, Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü’nü en samimi duygularımızla kutluyoruz.”