Er; ‘Zor şartlarda mücadele veren kulüpler bu belirsizliği hak etmemektedir’

İyi Parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er, TFFnin 2. Ve 3. Lig ve amatör liglerde ilgili karar almamış olmasını eleştirerek, "1. . Lig maçlarında nasıl tedbirler alınıyorsa diğer ligler için de aynı tedbirler alınarak maçlar tamamlanmalıdır. Aksi takdirde her bir takımın harcadığı milyonlarca lira çöpe gidecek, yöneticilerin, futbolcuların ve cefakar taraftarın emekleri boşa gidecektir" dedi.

Er; ‘Zor şartlarda mücadele veren kulüpler bu belirsizliği hak etmemektedir’
12.06.2020 - 13:14
741

   İyi Parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er, TFF'nin 2. Ve 3. Lig ve amatör liglerde ilgili karar almamış olmasını eleştirerek, "1. Lig maçlarında nasıl tedbirler alınıyorsa diğer ligler için de aynı tedbirler alınarak maçlar tamamlanmalıdır. Aksi takdirde her bir takımın harcadığı milyonlarca lira çöpe gidecek, yöneticilerin, futbolcuların ve cefakar taraftarın emekleri boşa gidecektir" dedi.

 

   Er, "Türkiye Süper Liginde alınan ve bu hafta itibarı ile yürürlüğe giren kararın aksine, Türkiye Futbol Federasyonu halen 2.lig, 3. lig ve Bölgesel Amatör ligin oynanıp oynanmayacağı ile ilgili net bir karar vermemiştir. Bu belirsizlik gerek futbolcuları, gerek taraftarları gerekse de yöneticileri rahatsız etmekte; kulüpler açısından da maddi manevi kayba neden olmaktadır. Ne yazık ki, aldığımız duyumlara göre, 1. ligin başlatılması, diğer liglerin ise kaldığı yerden tescil edilmesi dahi gündemde bulunmaktadır. Koca bir Sezon emek veren, yatırım yapan ve gelecek sezon için de planlama içerisinde bulunan Düzcesporumuz başta olmak üzere iddia sahibi 2. 3. ve bölgesel amatör lig kulüplerinin büyük çoğunluğu ligin kaldığı yerden devam etmesini istemektedir.

 

   Sezon başından bu yana kıt imkanlar ile yöneticiler başta olmak üzere kulüplerine Gönül veren insanların fedakarlıkları ile  ayakta kalmaya çalışan  kulüplerin Mart ayından bu yana beklediği "Liglere devam" kararın henüz netlik kazanmaması akılla izah edilebilir görülmemektedir.

 

   Oysaki TFF tarafından ilk olarak Haziran ayında liglerin başlayacağı duyurulmuş, daha sonra yapılan toplantıda liglerin "Şimdilik kaydıyla" 18 Temmuz tarihinde başlaması kararlaştırılmıştı. Fakat Maçların başlayacağı resmi tarihin halen açıklanmaması bir takım belirsizlikleri de beraberinde getirmektedir ki zaten zor şartlarda mücadele veren kulüpler bu belirsizliği hak etmemektedir" dedi.

 

   Er, "Bir iddiaya göre ise kulüplerin son oynadığı maç tarihleri ve puan durumları baz alınarak liglerin tescil edilmesi. Böyle bir durumda 1. Takımlar direk bir üst lige çıkacak play off potasındaki takımlar ise kendi aralarında karşılaşarak ligi tamamlayacaktır ki Düzcespor’umuz açısından kabul edilebilir olmayan bu iddianın sonuna kadar karşısında olduğumuzu bildirmek isteriz. Nitekim bu uygulama ile Aradaki küçük puan farkları büyük bir haksızlık doğuracak, hak gaspı yaşanacaktır.

 

   Futbol sahada güzeldir. Düzcespor sahada alın teri ve Şerefi ile mücadele edip, hak ettiği sonuca ulaşmak istemektedir ki adil olan da budur.

 

   1. Lig maçlarında nasıl tedbirler alınıyorsa diğer ligler için de aynı tedbirler alınarak maçlar tamamlanmalıdır. Aksi takdirde her bir takımın harcadığı milyonlarca lira çöpe gidecek, yöneticilerin, futbolcuların ve cefakar taraftarın emekleri boşa gidecektir.

 

   İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak İlgili konunun takipçisi olup, gerek TBMM ‘de gerekse de ulusal gündemde hak ettiği şekilde tartışılmasını sağlayacağımızı değerli Düzceli hemşehrilerinize bildirmekten  onur duyarız. Düzcespor hepimizindir" dedi.