‘BÜYÜK İSKENDER PORTRESİ’ KEŞİF LİSTESİNDE

Düzce, arkeoloji uzmanlarının belirlediği Türkiye’nin öne çıkan 10 arkeolojik keşfi listesinde ‘Büyük İskender Portresi’ ile 5. sırada yer aldı. Düzce Belediyesi tarafından desteği ile aralıksız kazı çalışmalarının devam ettiği Konuralp Antik Tiyatro Kazı Alanında ortaya çıkartılan eserler, Türkiye ve Dünya gündeminde önemli yer edinmeye devam ediyor.

‘BÜYÜK İSKENDER PORTRESİ’ KEŞİF LİSTESİNDE
19.12.2023 - 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
147

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem gösterdiği yılın 365 günü kazı çalışmalarının sürdürüldüğü Prusias Ad Hypium Antik Kent kazıları her geçen gün yeni bir keşfin kapılarını aralarken Türkiye’nin önde gelen arkeologlarının da ilgisini çekmeye devam ediyor.

ÖNEMLİ ESERLER ORTAYA ÇIKARTILDI
Arkeoloji uzmanlarının belirlediği Türkiye’nin öne çıkan 10 arkeolojik keşfi listesine, Göbeklitepe’de bulunan gerçek boyutlu ve boyalı domuz heykeli, Burdur’da bulunan ‘hortlak’ mezarı, Osmaniye’de bulunan Anadolu Tanrıçası Kubaba’ya adanan tapınak ve Karahantepe’de bulunan anıtsal insan heykeli’nin ardından ‘Büyük İskender Portesi’ ile 5. sıradan giriş yapan Düzce’yi Çankırı’da bulunan Afrika homininlerinin atası (Paleontoloji), Muğla’da bulunan antik heykeltıraşın orijinal eseri, Çorum’da bulunan daha önce bilinmeyen bir antik dil, Balıkesir’de bulunan 2.500 yıllık bir zar oyunu ile Amasra’da bulunan 1.800 yıllık Aphrodite heykeli izledi.

2023 yılında Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Konuralp Antik Tiyatro kazı alanında yapılan kazı çalışmalarında tarihe ışık tutacak önemli keşiflerin ortaya çıkarılması ve Türkiye’nin öne çıkan 10 keşfi listesine girmesi büyük heyecan uyandırdı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız