Zafer Bayramını kutladılar!

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Zafer Bayramını kutladılar!
29.08.2019 - 12:14
310

   Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

 

Vali Dağlı

 

   Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescili, tarihimizdeki kutlu yürüyüşümüzün en önemli aşamalarından birini oluşturan, Aziz Milletimizin ve kahraman ordumuzun bağımsızlık ve istiklal adına gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zafer olan; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

 

   30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri kardeşlik ruhuyla, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeden aşan, Aziz Milletimizin gücünün inanç ve kararlılıkla ortaya konulması bakımından büyük bir anlam ifade etmektedir.

 

   Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanarak bu güzel vatanı bize emanet etmiştir. Bizler de emanet aldığımız vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışmalıyız.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Saygıdeğer Düzceli hemşerilerimin ve Aziz Milletimizin, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

 

Faruk Özlü

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   “Zafer Haftası” olarak anılan, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile 26-30 Ağustos Büyük Taarruz’un yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Türk Milletinin yaklaşık bin yıllık Anadolu hükmünün Cumhuriyet ile perçinlendiğine dikkat çekerek “Ağustos ayının son haftası Aziz Türk Milleti tarihinin en şanlı zaferlerine tanıklık etmiş, Zafer Haftası olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

 

   1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu Türk yurdu haline getiren atalarımız, 30 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve İstiklal Mücadelesi ile bu topraklarda egemenliğin ebediyen Türk Milletinde olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Ecdadımızdan bizlere miras kalan vatan ve bayrak sevgisi, nesilden nesile aktarılan destanlar, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyet, şanlı tarihimizin eşsiz simgeleridir. Anadolu’nun kapılarını bizlere açan Sultan Alparslan ile Dumlupınar’da kahramanlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Tarihi şanlı zaferlerle bezeli Aziz Milletimizin “Zafer Haftası” kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Okan Yanmaz

 

   Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

   Başkan Yanmaz mesajında şu sözlere yer verdi “30 Ağustos Zaferi, dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık ve vatanseverlik destanlarından biridir. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve sonrasındaki Başkomutan meydan muharebesi, Anadolu’nun bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin de önemli bir göstergesidir. Yüce Türk Milletinin, vatanı söz konusu olduğunda neleri göze alabileceği ve neleri yapabileceğinin kanıtı olan bu zaferle, milletin bağımsızlığına inancı, ülkesine bağlılığı, özgür ve güçlü yaşama konusundaki kararlılığının asla yıkılamayacak güçte olduğu dünyaya ispatlanmıştır.

 

   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik ve komutanlık yeteneği, silah arkadaşlarının cesareti ve Türk Milletinin bağımsızlık ruhu ile kazanılan 30 Ağustos Zaferi, vatanına bağlı, milletine inanan insanımızın destanı olarak tarihte önemli bir yere sahiptir. Bu destana sahip çıkmak, nice bedeller ödenerek bağımsızlığı elde edilen Cumhuriyetimize bağlı kalmak, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, tüm bireylerin ortak sorumluluğudur.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferi’nin 97’inci yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimize eşsiz zaferler kazandıran, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm Akçakocalıların Zafer Bayramını kutluyorum” diye ifade etti.