KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ KUTLANDI
11.10.2019 - 12:01
257

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Düzce’de ki okullarda eğitim gören kız çocuklarına yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi.

 

 

Anıtpark meydanında gerçekleştirilen ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım başta olmak üzere öğretmen, öğrenci ve velilerin katılım sağladığı etkinlik, Düzce Belediye bandosunun gösterisi ile başladı.

 

 

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Düzce Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Serra Küçük, “Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Ülkemizde şehrimizde ülkemizde kız çocukları dışlanıyor. Biz bugün kız çocuklarımızı bir araya toplamak için burada bulunuyoruz. Bugün bando ekibimiz geldi. İlkokul çocuklarını, ortaokul çocuklarını hep birlikte toplayıp yalnız altını çizmek istiyorum kız çocuklarını toplayıp uçan balon uçurduk, patlamış mısır dağıttık, yüz boyama yaptık, palyaço ekibi çağırdık, danslar ettik, şarkılar söyledik ve günün anlam ve önemini kutlamaya çalıştık. Katılım sağlayan çocuklar yüzlerinden de okunabileceği gibi epey eğlendiler” dedi.

 

 

Etkinlik, çocuklara yönelik ikramlar  ve balon uçurulması ile sona erdi.