‘Girişimcilikte en önemli başlangıç hayal kurmaktır’

Düzce Üniversitesi Meraklılar Topluluğu öncülüğünde, Düzce Genç Girişimciler Kurulu ve Düzce Genç MÜSİAD’ın destekleri ile düzenlenen Düzce Teknoloji Zirvesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun verdiği konferans ile başladı.

 ‘Girişimcilikte en önemli başlangıç hayal kurmaktır’
22.10.2019 - 11:24
318

   Düzce Üniversitesi Meraklılar Topluluğu öncülüğünde, Düzce Genç Girişimciler Kurulu ve Düzce Genç MÜSİAD’ın destekleri ile düzenlenen Düzce Teknoloji Zirvesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun verdiği konferans ile başladı.

 

 

   Programa; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bölgenin oda ve borsa başkanları, davetli konuklar, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

 

   Düzce Teknoloji Zirvesi öncesinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Sonrasında Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’ndaki Düzce Teknoloji Zirvesi programına geçildi.

 

   Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Meraklılar Topluluğu Başkanı Mehmet Can Ödemiş, Düzce Teknoloji Zirvesi’ni düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi. Beş gün boyunca teknolojinin her yönüyle konuşulacağını söyleyen Topluluk Başkanı, programa katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

 

 

   Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ağırladıkları için memnuniyet duyduklarını ifade ederek sözlerine başladı. Girişimcilik ve liderlik konusunun önemine vurgu yapan Rektör Çakar, bu iki kavramın “küreselleşme, değişim ve teknoloji” kavramlarıyla birlikte daha önemli hale geldiğinin altını çizdi. Rekabet avantajı için genç girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Çakar, yeni iş fikirlerinin de ticarileşmesinin olmazsa olmaz olduğuna işaret etti. “Ticarileşebilen iş fikirlerine ihtiyacımız var. Girişimci ruha ve bu ruhu yaşatabilecek olan liderliğe ihtiyaç var.” diyen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sözü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na bıraktı.

 

   “Girişimcilik ve Liderlik” başlıklı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Düzce Üniversitesi’nin; hızla geliştiğini, sıralamalarda her yıl yükseldiğini, üniversite-sanayi iş birliğini fiili olarak gerçekleştirerek Türkiye’de bir ilke imza attığını ifade etti.

 

   Girişimcilik Endeksinde yer alan Düzce Üniversitesi’nin, öğrenci memnuniyet araştırmasında A+ üniversite olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, akademik teşvik sıralamasında da ilk 20 içinde olan Düzce Üniversitesi’nin bu başarılarında söz sahibi olan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, akademik ve idari personellere teşekkür etti.

 

   Konuşmasında yapay zeka konusuna da değinen Rifat Hisarcıklıoğlu, yapay zekayı dünyanın geleceği olarak nitelendirerek iş yapış biçimlerini değiştiren bu sistemde, ülkemizin de milli yapay zeka stratejisi oluşturmasının önemli olduğunu ifade etti. Dünyada gücün girişimcilikte ve yenilikte olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı, ülkelerin gelişimi için en önemli rolü girişimcilerin oynadığını sözlerine ekledi.

 

 

   En zengin 20 ülkenin aynı zamanda dünyanın en girişimci 20 ülkesi olduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, işsizliğin çözümünün girişimciliği artırmaktan geçtiğini dile getirdi. Türkiye’de Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurarak gençlere rol model olmaya çalıştıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Girişimcilik, tek kelimeyle sınırlarını aşan kişidir. Girişimcilikte en önemli başlangıç, hayal kurmaktır. Hedeflerinizi büyük tutun. Çok çalışın. Yenilikçi olun. İşinizi markalaştırın. Girişimciliğin özü risk almaktır.” diyerek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.