Köroğlu DÜ’de konferans verdi!

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sosyal Güvenlik Mesleği ve Sosyal Güvenlikte Güncel Gelişmeler” konulu konferans, Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Köroğlu DÜ’de konferans verdi!
18.11.2019 - 13:46
244

   Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sosyal Güvenlik Mesleği ve Sosyal Güvenlikte Güncel Gelişmeler”  konulu konferans,  Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

   Düzce SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Muzaffer Çabukoğlu, “Sosyal Güvenlik Mesleği ve Sosyal Güvenlikte Güncel Gelişmeler” konulu konferansı paydaşlarla iş birliği kapsamında gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözü Necmi Köroğlu’na bıraktı. 

 

 

   Konferansın davetli konuşmacısı SGK Düzce İl Müdür Necmi Köroğlu, sosyal güvenliğin tarihsel gelişimini özetleyerek, sosyal güvenliğin insanların hayatta karşılaşabileceği çeşitli risklere karşı güvence sağlamaya yönelik bir sistem olduğunu ifade etti.

 

   Sosyal güvenlik mesleğinin en önemli mesleklerden bir haline geldiğini belirten Köroğlu, öğrencilerin kendilerini iyi düzeyde yetiştirmeleri ve çok çalışmaları durumunda hem kamu sektöründe, hem özel işletmelerde istihdam imkânı bulabileceğini söyledi. Öğrencilerin özel sektör sigortacılık alanında da çalışabileceğini dile getiren Düzce SGK İl Müdürü, ayrıca her öğrencinin alternatif bir zanaat veya sanat edinmesinin mezuniyet sonrası kısa sürede istihdam için faydalı olacağını sözlerine ekledi.

 

   Emeklilik yaşının aşamalı olarak artırılmasının sosyal güvenlik sistemindeki çalışan-emekli dengesinin sağlanması için gerekli olduğunu dillendiren Necmi Köroğlu,  emeklilik yaşının bazı Avrupa ülkelerinde ülkemizden daha fazla olduğunu belirtti.  Sosyal güvenlik sisteminin ülkemizde 2006 yılında itibaren yeniden yapılandırılarak verilen hizmet ve mali yapı bakımından daha da güçlü bir konuma geldiği değerlendirmesinde bulunan Köroğlu,  sağlık hizmetlerindeki gelişmelerin birçok gelişmiş ülkedeki sağlık sisteminden daha iyi olduğunu, maddi imkanları olmayan vatandaşlarımızın her türlü sağlık hizmetinden faydalanarak masrafların devlet tarafından karşılandığını ifade etti.   

 

   Konferansın sonunda, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Muzaffer Çabukoğlu tarafından SGK Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.