Yılmaz,Sel Felaketini TBMMye taşıdı

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bugün TBMM Genel Kurulunda Düzce’de yaşanan sel felaketi ile ilgili yaptığı konuşmada, Düzce’nin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yılmaz,Sel Felaketini TBMMye taşıdı
18.07.2019 - 13:54
483

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, dün akşamdan bu yana yaşanan sel felaketinin ardından TBMM’de yaptığı konuşmada Düzce’nin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Yılmaz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

 

“Maalesef, defalarca kez uyarmamıza rağmen Düzce ilimizin Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde çok büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık.

Özellikle Akçakoca ilçemizin merkezindeki Çivi Deresi taştı, Merkez Cami yanında yüzlerce aracımız suya kapıldı ve denize gitti. Bunun yanında, Esmahanım, Dilaver, Davutağa ve Uğurlu köyleri tamamen su altında kaldı. Cumayeri'nde Harmankaya, Çelikdere, Esentepe, Kızılüzüm köylerine hâlâ ulaşım sağlanamıyor. Grup yolları heyelan nedeniyle uçtu.

 

Allah devletimize zeval vermesin, helikopterle de mahsur kalanların kurtarılması için mücadele devam ediyor ancak yollar uçtuğu için ve makinelerimiz yetersiz olduğu için, maalesef, birçok vatandaşımıza hâlâ ulaşmaya çalışıyoruz. Bu arada, 100'den fazla hayvanın telef olduğu bilgisi bize de geldi. Gece 2,5’tan bu yana ben telefonla görüşüyorum kendileriyle, durum bayağı bir kötü. Bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi lazım. Bu konuda, özellikle Akçakoca ve Cumayeri'nde Hükûmetimizin gerekli çalışmayı yapacağı kanaatindeyim.’’