3. TUR İLAÇLAMA YAPILIYOR

Düzce Belediyesi yaz dönemi boyunca şehir merkezinde sivrisinek ve haşere mücadelesini sürdürüyor. Çalışmaların başladığı günden bu yana 3. Tur ilaçlama çalışmalarını devam ettiren Veteriner İşleri Müdürlüğü, Vektör Mücadele Birimi ekipleri vatandaşların da tedbir alması konusunda uyarıda bulundu.

3. TUR İLAÇLAMA YAPILIYOR
11.08.2023 - 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
153

Düzce Belediyesi ortak kullanım alanları başta olmak üzere yaz aylarında artan sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmalarına devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü Vektör Mücadele Birimi, sezon başından bu yana 3. Tur devam eden ilaçlama çalışmaları kapsamında bin 93 ahır ve gübrelik, 2 bin 100 fosseptik ile sürekli durgun su bulunan ve biriken 190 jit alanında gündüz 5 farklı ekip larva ve uçkun mücadelesini sürdürüyor.

HACİMSEL İLAÇLAMA GECE YAPILIYOR
Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ilaçlama çalışmalarının ayrıntıları anlatılarak şu ifadelere yer verildi: “Larva ve uçkun haşere mücadelemize ek olarak her mahallede haftanın iki günü muhtarlar ile koordineli olarak gece saatlerinde hacimsel ilaçlama devam etmektedir. Kombine mücadele çalışmalarımızda gece hava sıcaklıkları belli derece altına inene kadar ilaçlama işlemimiz devam edecektir.”

ASYA KAPLANINA KARŞI UYARIDA BULUNDULAR
Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaptığı açıklamada son yıllarda ülke genelinde popülasyonu artarak devam eden Asya Kaplanı türü sivrisinek ile mücadele konusunda bilgiler vererek vatandaşlara da uyarıda bulundu. Haşere popülasyonunun basit önlemlerle kontrol altına alınabileceğini aktaran ekipler açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son 5 yılda ülkemizin kuzey bölgelerinde yayılan ve istilacı bir tür olan Asya Kaplanı sivrisineği olarak adlandırılan türü ilimizde yayılmaya başlamıştır. Bu türün mevcut türlerden farkı temiz su birikintilerine yumurta bırakabilmeleridir. Bu durum sebzecilik ve hobi bahçeciliğinin yoğun yapıldığı ilimizde sinek için uygun ortamı oluşturmaktadır. Hiçbir önleyici tedbir alınmadan (sineklik, kapak vb.) depo edilen ve biriktirilen sular doğal üreme alanları olmaktadır. Bu alanlara ekiplerimizin müdahale etmesi zor olmaktadır. Aile ve komşu sağlığını önemseyen vatandaşlarımızın bu konuda hassas davranması büyük önem taşımaktadır. Biriktirilen suların kapak vesilesi ile korunması, 3 günden fazla tutulmaması gerekmektedir.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız