VATANDAŞ ODAKLI BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ SÜRÜYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile hayata geçirilen Kent Meydanı Projesinin ilk etabında yapılan bedesten tarzı iş yerlerinden biri olarak BelTur A.Ş. tarafından işletilecek olan Cedidiye Kıraathanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

VATANDAŞ ODAKLI BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ SÜRÜYOR
12.01.2024 - 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
75

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şehir merkezinde gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümün en önemli yansıması olan proje çerçevesinde Cedidiye Meydanında hayata geçirilen bedesten tarzı iş yerleri hizmete girmeye başladı.

2022 yılının Eylül ayında Millet Bahçesi ile Cedidiye Meydanını birbirine kavuşturacak olan ‘Kent Meydanı Projesi’ adı altında çalışmalarına başlanan ve Cami-Meydan-Çarşı konsepti olarak tasarlanan meydan, eski dükkanların yıkılarak alana yakışır şekilde mimari ile yenilenmişti.

Başkan Özlü’nün girişimleriyle baştan başa yenilenme yoluna gidilen meydanda bir yandan Cedidiye Camiinin minarelerinin yenilenmesi devam ederken, diğer yandan başta cami cemaati olmak üzere bölge esnaflarının taleplerini de göz önünde bulundurularak, bir kıraathane açılması için çalışma başlatıldı.

BelTur A.Ş. bünyesi altında hizmet verecek şekilde içeriği oluşturulan ve Millet Kıraathanesinin küçük bir örneği olarak hizmet vermesi planlanan Cedidiye Kıraathanesi, Başkan Dr. Faruk Özlü ve protokol üyelerinin katılımıyla Cuma namazı sonrasında düzenlenen kurdele kesimi ile hizmete açıldı.



Törende konuşan Başkan Özlü,  "Cedidiye Kent Meydanı Projemizin bir parçası olan Cedidiye kıraathanesinin açılışını yaptık. Burası Cami-Meydan-Çarşı konsepti olarak tasarladığımız ve inşasını sürdürdüğümüz bir proje. İnşallah kısa süre içerisinde cami minareleri de tamamlanacak. Burası Cedidiye cemaatinin oturup dinlenebileceği, kitap okuyabileceği, sohbet edebileceği nezih bir mekan olacak. Düzcemize hayırlı olsun.” dedi.



Açılış, vatandaşlara Konuralp Pilavı ve tatlı ikramı ile sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız