Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi ile Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasındaki iş birliğini daha da geliştirmek amacıyla Rektörlük Çalıştay Salonu’nda toplantı gerçekleştirildi.

Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi
9.02.2024 - 19:03
Güncelleme 9.02.2024 - 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
59

 

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Sezgin Küçüktepe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Çeviker Ay, Çocuk Evleri Sitesi, ŞÖNİM, Sosyal Hizmet Merkezi müdürleri ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

Doç. Dr. Şule Çeviker Ay tarafından tanışma ve iş birlikleri gerçekleştirmek için organize edilen toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’nün çalışma alanlarını tanıtmasının ardından, mevcut iş birliklerinde yaşanan sorunlar, yeni iş birlikleri ihtiyacı ve nelerin yapılabileceği konuşuldu.

Toplantıda; Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İl Müdürlüğü iş birliğiyle Çocuk Hakları Kongresi düzenlenmesi, yaşlı bakımı becerileri verilerek işsiz kadınlara istihdam sağlayacak proje planlanması, çocuk evlerindeki çocuklar için düşünme becerileri, spor, robotik vb. eğitimleri içeren ilgi, hobi, mesleki farkındalık geliştirici projeler ya da eğitimler yapılması; evde bakım alan ve verenlere yönelik tükenmişlik, öfke kontrolü, yara bakımı gibi konularda eğitimlerin düzenlenmesi, İl Müdürlüğü personeline yönelik hizmet içi eğitimlerin ya da lisansüstü eğitimlerin ve öğrencilerin ders uygulamalarında karşılaştıkları sorunların projeler ve protokoller yoluyla çözülmesi ve bu konuda Bakanlıktan görüş-destek alınması, evde bakım verenlerle ilgili tükenmişlik araştırmasının yapılması gibi konularda iş birliği hedeflendi. Gündeme gelen konuların bir protokole bağlı olarak yürütülmesi, iki kurum arasında protokolün uygulanması ve hızlı çalışmanın sağlanması amacıyla koordinasyon kurulunun oluşturulması da önerildi.

 


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız