YATIRIMLARINI ANLATAN ÖZLÜ DESTEK İSTEDİ

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, Güzelbahçe, Körpeşler ve Sancaklar Mahallelerini ziyaret ederek, seçmenlerle buluştu. Vatandaşların taleplerini doğrudan dinleyen Özlü, şehrin ihtiyacı olan yatırımları hayata geçirmek üzere destek istedi.

YATIRIMLARINI ANLATAN ÖZLÜ DESTEK İSTEDİ
14.02.2024 - 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
66

 
31 Mart yerel seçimleri öncesi mahalle ziyaretlerini sürdüren Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, 2,5 yılı pandemi salgını, Düzce depremi ve 2 sel afeti ile geçen 5 yıllık dönemde şehrin kronikleşmiş bütün sorunlarına el attığını söyledi. Hava kirliliği ve çöp sorunlarının artık şehrin gündeminde olmadığını ifade eden Özlü, içme suyunda yaşanan sorunları kökünden çözmek üzere 2 proje hazırladıklarını ve çalışmaların başladığını söyledi.

“1250 KM SU ŞEBEKESİNİN TAMAMINI DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Devlet Su İşleri ve İller Bankası destekleri ile hayata geçirilecek projelerin detaylarını ve yatırımların geldiği aşamayı paylaşan Özlü, “Ben göreve geldiğimde bu şehrin içme suyu sorunu vardı. Ya sular kesiliyordu, ya da yüksek katlara sular çıkmıyordu. Tespitlerimizi yaptık ve sorunları kökünden çözmek için projelerimizi hazırladık. Şehrimizin tek içme suyu kaynağı sayısını 3’e çıkarıyoruz. Uğur suyunun yanı sıra Bıçkı Deresi ve Gürcü Asar derelerinden su alacağız. Bu dereler üzerinde regülatörler inşa ediyoruz. İsale hattımızın tamamını çelik borular ile değiştirdik. Yeni bir arıtma tesisi inşa ediyoruz. Mevcut arıtma tesisimiz 25 bin m3/gün kapasiteli. Bu tesis yapıldığında Düzce’nin nüfusu 35-40 bin civarındaydı, şu anda 210 bin. Yeni yapacağımız arıtma tesisinin kapasitesi 130 bin m3/gün olacak. 50 bin m3’lük 2 yeni su deposu inşa ediyoruz. Şimdi de Düzce’deki 1250 kilometre uzunluğundaki su şebekesinin tamamını değiştireceğiz. Arıtma tesisinden arıtarak şebekeye verdiğimiz suyun yüzde 54’ü yollarda kayboluyor. Şebeke delik deşik. Yağmurlu havalarda sularımız çeşmelerden çamurlu akıyor. Yüksek katlara su çıkmıyor. Tüm bu sorunları kökünden çözüyoruz. Önümüzdeki 50 yıl Düzce’nin içme suyu sorunu olmayacak. Bu şehirde her şey değişiyor, değişecek, gerçek anlamda bir il olacak.Bundan sonra işimiz daha kolay” dedi.

“SADECE YAPTIKLARIMIZI VE YAPACAKLARIMIZI ANLATACAĞIZ”
Belediye başkanlığının siyasi değil, teknik bir görev olduğunu yineleyen Başkan Özlü, “Hepimizin bir siyasi görüşü var. Bu seçimde siyasi görüşümüzü bir kenara bırakalım. Rasyonel verilere göre bu şehre daha iyi kim hizmet edebilecekse, kim daha fazla kaynak getirebilecekse, kim bu kaynakları doğru dürüst harcayabilecekse onu destekleyin. Gerçekten biz 20 yıllık işi 5 yılda yapmaya çalıştık. Yaptığımız işlerin tamamı kalıcı işlerdir, bu şehrin gelecekteki 50 yılını kurtarmaya matuf işlerdir. Yapacağımız işler bitmedi. Bunları yapabilmek için sizlerden destek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Seçim sürecinde temiz bir dil kullanma kararı aldıklarını ve süreci bu şekilde geçirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Özlü, “Biz sadece yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Başkaları da gelecek anlatacak. Karar sizlerin. Biz Düzce’yi Türkiye’nin en gelişmiş 10 ili arasına sokmak istiyoruz. Bu kardeşinizi destekleyin” şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız