Üniversite öğrencileri 1915 Çanakkale Köprüsünü Ziyaret Etti!

Düzce Üniversitesi Genç İMO (İnşaat Mühendisleri Odası) grubu tarafından düzenlenen, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezi programında Düzce Üniversitesi öğrencileri, önümüzdeki Mart ayında açılacak olan hem proje hem de kozmopolitik olarak devasa proje 1915 Çanakkale Köprüsü ile gurur abidemiz Gelibolu yarımadasını ziyaret etti.

Üniversite öğrencileri 1915 Çanakkale Köprüsünü Ziyaret Etti!
22.11.2021 - 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
694

   Gezinin ilk gününde, 1915 Çanakkale Köprü şantiyesinde köprü tasarım Şefi İnşaat Mühendisi Ferruh Aytekin tarafından detaylı bir brifing alındı. Köprünün tasarım ve üretim aşamaları, dünyada benzer köprülerde karşılaşılan zorluklar, yapılan hata ve kazanımlardan bahsedilip, öğrencilerin soruları yetkili kişiler tarafından cevaplandırıldı.

   Soru cevap kısmı sonunda özelikle Üniversitelerdeki 7+1 uygulamasının öğrenci üzerindeki yansımalarına değinildi. Öğrencilerin derslerde yaptıkları uygulamaları unutmadıkları ve şantiyede hatırladıkları için bu durumun farkındalık oluşturduğu vurgulandı. Düzce Üniversitesi öğrencileri daha sonra bir feribot ile köprü ayakları ve tabliyeleri daha yakından inceleme imkanı elde etti.

   Gezinin ikinci günündeyse Çanakkale savaşının yaşandığı Gelibolu yarımadasında bulunan şehitlik ve anıtlar rehber eşliğinde ziyaret edildi. Aynı zamanda emekli bir asker olan gezi rehberi, geçmişte yaşanılanların aynısının bugün de çeşitli vasıtalar ile yaşatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. 1915 yılında kayıtlara geçmiş gerçek olayların belgeleriyle anlatıldığı gezide öğrenciler duygusal anlar yaşadı. Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümü öğrencilerinin yaptığı ziyaret, hem tarihi hem de mesleki anlamda örnek ve öncü bir etkinlik olarak takdir edildi.

   Düzce Üniversitesi Genç İMO tarafından yapılan açıklamada; Düzce Üniversitesi’nin bu tür gezilere daha fazla önem göstermesinin, öğrencilerin öğrenim çıktılarına kalıcı etkisi olacağı ve kurum aidiyetliğini artıracağı ifade edildi. Özellikle milli ve tarihi gezilerin öğrencilerin milli şuurunun gelişmesinde de önemli olduğu dile getirildi. Gezi programının düzenlenmesinde emekleri olan başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere;  Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’na, İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim görevlilerine, Bölüm Başkanlıklarına, İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilciliği’ne, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, özel sektör firmaları ile Genç-İMO temsilcisi öğrencilere teşekkür ettiler. Geleceği inşa edecek Mühendislik öğrencileri; Düzce Üniversitesi, Bölge ve Ülkemiz için durmadan, usanmadan, yılmadan çalışıp, Ülkemizi kendisine yakıştığı standartlara çıkarmayı gaye edindiklerini vurguladılar.


Editör: B. Zengin