ER; "Bu kış daha zor geçecek"

İyi parti il başkanı Yunus Özay Er doğalgaza yapılan ikinci zamla metreküp fiyatına gelen toplam yüzde 53,8 zammın, ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşın ve sanayicinin şartlarını iyice zorlaştırdığını belirtti.

ER;
2.09.2019 - 11:55
474

 

 

İyi parti il başkanı Yunus Özay Er, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının en çok vatandaşa yansıdığını beliterek, " Doğal gaz fiyatına ağustos başında yüzde 14,97 zam yapıldı. 1 Eylül 2019 tarihinden geçerli olmak üzere de yüzde 14,90 daha zam yapıldı. Bu yıl vatandaşımız yüzde 53,8 oranında zamlı ısınacak.

ANLAM VERMEK İMKANSIZ

Ekonomik dengelerin oluşması açısından, dış konjonktürdeki gelişmelere bağlı olarak zaman zaman fiyat ayarlamaları yapma gereğinin farkındayız. Ancak Doğalgaz fiyatları dünyada son bir yılda yüzde 50 oranında azalırken, Türkiye'de ise doğalgazın metreküp fiyatına yüzde 53,8 zam gelmesine anlam vermek imkansız. Çünkü dünyada son bir yılda doğalgazın metreküp fiyatı 4,612 dolardan 2,281 dolara geriledi" dedi.

 

Er, "Zamların gece yarısı ve hafta sonlarına denk getirilmesini de üzücü buluyoruz. Bu zamlar üretim ekonomisine zarar verebileceği gibi enflasyonla mücadele programı ile de bağdaşmamakta ve zaten geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın kış aylarını nasıl geçireceğini kara kara düşünmesine sebep olmaktadır" dedi.

 

Er ayrıca, " Haziran ayında yapılan zammın ardından yine vatandaşımızın en çok tükettiği ve hatta bazı siyasilerin zaman zaman ekonomik hesabı çay simit üzerinden yaptığı çay fiyatlarına yüzde 15 zam daha geldi.

Öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından kurşun kalem %42, kalem kutusu %54, cetvel ise %55 zamlandı.

 

Şekere %16, Elektriğe %15, Sigaraya 5 ₺, Çarşıya pazara %38 oranında zam geldiğini belirten Er, "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazın faturasını belli ki vatandaşımız ödeyecek. Kış aylarını zaten zor geçiren insanımız için bu kış çok daha zor geçecek" dedi.

 

GÜZEL HABER ANLAYIŞI

Er, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Seçimden sonra güzel haberlerimiz var"  söylemini hatırlatarak, "Seçim bitti. Biz hala gelecek olan güzel haberleri bekliyoruz. Bize seçim sonrası güzel haberler verecek olan hükümetimizin, güzel haber anlayışının bu zamlar olmadığını umuyoruz" dedi.