AMA DÜZCE YİNE YOK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreninde konuştu. Düzce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il il müjde verdiği konuşmasında, önümüzdeki yıl 18 ilde kurulacak dene-yap teknoloji atölyelerinde söz konusu illerin dışında kaldı.

AMA DÜZCE YİNE YOK!
30.12.2019 - 17:45
621

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu. Düzce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il il müjde verdiği konuşmasında, önümüzdeki yıl 18 ilde kurulacak dene-yap teknoloji atölyelerinde söz konusu illerin dışında kaldı.

 

   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bilgiyi ve teknolojiyi üretmeyen, bunları en iyi şekilde kullanamayan ülkelerin geleceğin dünyasında işi doğrusu çok zor. Ürettiğimiz bilgiyle kendi hedeflerimize ulaşmanın yanında tüm insanlığın refahına da katkıda bulunacağız" dedi.

 

   Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Bilim Ödülleri Töreni'nde katılımcılara hitap etti.

 

"18 İL DENE-YAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ'NE KAVUŞACAK"

 

   Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, gelecek iki yılda 81 ilde 100 Dene-yap Teknoloji Atölyesi kuracaklarını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

 

   "Bu yıl 12 ilde eğitimleri başlattık. Önümüzdeki yıl Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat olmak üzere 18 il daha Dene-yap Teknoloji Atölyesi'ne kavuşacak.

 

   Buralarda çocuklarımız 3 yıl boyunca robotikten yapay zekaya, siber güvenlikten nano teknolojiye kadar kapsamlı ve tamamen ücretsiz teknoloji eğitimleri alacak. Hedefimiz 5 yılda 50 bin öğrencimizi bu eğitimlerden yararlandırmaktır."