Kişisel Gelişim konferansı verildi!

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı ve Milli Eğitim Öğrenci Topluluğu’nun iş birliği ile “Matematik Öğretmeni Olarak Kişisel Gelişim Konferansı” düzenlendi.

Kişisel Gelişim konferansı verildi!
1.01.2020 - 15:48
437

   Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı ve Milli Eğitim Öğrenci Topluluğu’nun iş birliği ile “Matematik Öğretmeni Olarak Kişisel Gelişim Konferansı” düzenlendi.

 

   Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri;  Dr. Öğr. Üyesi Şahin Danişman, Doç. Dr. Hatice Kübra Güler Selek, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Arabacı ve öğrenciler katıldı.

 

   Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin nitelikli olarak yetişmelerini sağlamanın ve öğretmenlik konusunda farkındalıklarını artırmanın amaçlandığı etkinlik kapsamında; Düzce Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Matematik Öğretmeni Hasan Şahin, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Zekiye Ata ve Yaşam Koçu Serap Akbaş sunum gerçekleştirdi.

 

   Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şahin Danişman, gerçekleştirilen bu etkinliklerin öğrencilerin mesleğe yönelik gelişimleri açısından önemli olduğunu belirterek, sunum yapacak konuşmacıların deneyimleriyle ve bilgi birikimiyle öğrencilere mesleki açıdan katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca düzenlenen bu etkinliği, ülkenin her bir noktasında zorlu koşullarda hizmet eden ve şehit olan öğretmenlere ithaf ettiklerini sözlerine ekledi.

 

   Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen BİLSEM Matematik Öğretmeni Hasan Şahin; öğretmenlik mesleğine nasıl başladığını, öğrencileriyle kurduğu iletişimi anlatarak, öğretmenliğin insanların yaşamlarına dokunmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

 

   Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Zekiye Ata ise gerçekleştirdiği sunumunda, kendi öğretmenlik serüveninden bahsederek, öğretmenliğin inceliklerini anlattı. Öğretmenliğin meslek olmanın ötesinde bir sevgi mesleği ve öğrencilerin gönlüne girmenin yolu olduğunu vurgulayan Zekiye Ata, öğretmenliğin matematiğe ilgisi olmayan öğrencilerin derse olan motivasyonunu sağlama konularında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

 

   Programın son sunumunu gerçekleştiren Yaşam Koçu Serap Akbaş, başarılı insanların özelliklerine değinerek, zaman planlamasının önemini ve bahaneler bulmak yerine biran önce harekete geçmek gerektiğini ifade etti. Çok yönlü olarak kişisel gelişim sağlamanın öneminden de bahseden Serap Akbaş, öğrencilerin kendileri hakkında farkındalık sahibi olmaları gerektiğini vurguladı.

 

   Gerçekleştirilen sunumların ardından etkinlik, öğrenciler tarafından oluşturulan kısa video gösterisi ve genel kültür yarışması ile devam etti.  Matematik Öğretmenliği Öğrencisi Ahmet Merdan Öztürk'ün ritmi eşliğinde Matematik Öğretmenliği öğrencileri; Erdem Çolakoğlu ve Cansu Çandır tarafından Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'a ithafen Mağusa Limanı türküsü seslendirildi.