FİZAN!..

FİZAN!..
6.01.2020 - 10:12
440

Eskiden siyasilerimiz, işlerini görmeyen devlet memurlarına Demoklesin kılıncı gibi şu sözü söylerlerdi;"Sen FİZAN'ı biliyor musun?" veya "Seni FİZAN'a kadar sürdüreceğim.." hatta "FİZAN'a kadar yolun var.." diye tehdit ederlerdi.

 

Fizan Libya'nın güneybatısında bulunan bölgedir. Libya'nın Sahra Çölü kısmında yer alan Fizan bölgesi dağlar, yükseklikler ve vadilerle çevrili olduğu için yaşam koşulları son derece zordur. O zamanlar ise Osmanlının en uç toprağı idi.

 

Dünyadaki tüm otoriter yönetimlerin yani tek adam yönetimlerinin olmazsa olmaz bir taktiği vardır. Taraftarlarını diri tutmak ve iktidarda ömür boyu kalabilmek için bol bol HAYAL satarlar. Örneğin "Biz büyük ve kudretli bir ülkeyiz, Antartika'da bile hak sahibi olacağız" gibi.

 

Hiç kimsede sormaz ki madem büyük ve güçlü bir ülkeyiz de neden her şeyi ithal ediyoruz? Neden vatandaşlarımız geçim sıkıntısı çekiyor? Veya Amerika höt dedi mi neden pişkin pişkin sırıtıp oturuyoruz?

 

****

 

Geçen seçimler de "Yerli Uçağımız göklerde" dedik. Seçim geçti, baktık uçak falan yok. Hatta uçak gemimiz bile olduğu, dünya ülkeleri nasıl güçlü bir devlet olduğumuzu anlayıp telaşlanmasın diye Van gölünde saklandığı hayali pazarlandı.

 

Şimdi ise bir hayal daha pazarlandı benim güzel ülkemde. YERLİ OTO.

 

Fabrikası nerede olduğu dahi meçhul bir araç geldi ve benim canım vatanımda üst düzey tanıtıldı.

 

Mevcut Tank Palet fabrikamızı ekonomik sıkıntılardan dolayı kiraya verdiğimiz bir dönemde güzel bir HAYAL pazarlanmasına şahit olduk.

 

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

http://www.duzcerota.com/ahmet-codur/2087-fizan