Doğu Perinçek geliyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 11 Ocak Cumartesi günü partisinin İl Başkanlığı tarafından 11 Ocak Cumartesi günü Düzce Üniversitesinde düzenlenecek ‘Düzce için Üretim Devrimi Kurultayı’na katılmak üzere Düzce’ye geliyor.

Doğu Perinçek geliyor!
8.01.2020 - 16:20
373

   Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 11 Ocak Cumartesi günü partisinin İl Başkanlığı tarafından 11 Ocak Cumartesi günü Düzce Üniversitesinde düzenlenecek  ‘Düzce için Üretim Devrimi Kurultayı’na katılmak üzere Düzce’ye geliyor. 

 

   Vatan Partisi Düzce İl Örgütü tarafından organize edilen, “Düzce için Üretim Devrimi Kurultayı” 11 Ocak Cumartesi günü Düzce Üniversitesi Teknopark toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Vatan Partisi İl Başkanı Fethi sönmez, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de katılacağı toplantıya tüm Düzce halkını davet etti.

 

   Düzenlenecek program ile ilgili bilgi veren Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez,  “Programa,  tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle dinamik insan yapısıyla Türkiye üretiminin öncü illerinden olmaya adaydır. ‘’Değer Üreten Üniversite’’ sloganını kullanan Düzce Üniversitemiz, dinamik ve birikimli akademisyenleriyle üretime katkı vererek üreticiye önderlik etmektedir. Bu anlamda üniversitemiz teknoparkıyla, aromatik bitkilerin üretiminde öncülükle; çiftçimizle, sanayicimizle, üreticimizle buluşmaktadır. Değer üreten üniversite sloganını hayata geçirmektedir” dedi.

 

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ve ekibinin üretim ve istihdamın artması için olağanüstü gayret içinde olduklarını belirten Sönmez açıklamasına şu ifadelere yer verdi:

 

   “ Ziraat odalarımız, çiftçinin üretim yapmasının önündeki engellerin kaldırılması için elinden geleni yapıyor. Bu yıl fındık fiyatlarının zamanında ve geçen yıllara göre daha makul bir fiyatla açıklanması bile üreticiyi şevklendirmiştir. Düzce ovası 1. Sınıf tarım topraklarına sahiptir. Denizi, yaylası kısaca doğasıyla cennet parçasıdır. Düzce üreticileri girişimci ve çalışkandır. Üretimin önündeki engeller giderildiğinde Düzce üretimde mucizeler yaratmaya adaydır.

 

    Ancak Düzce Ovası büyük oranda üretim dışıdır. Çiftçimizin önünde başta girdi maliyetleri olmak üzere engeller var. Düzce de üretip fazlasını ihraç edeceğimiz sarımsağı dahi üretemeyip dışarıdan alıyorsak, bu yanlışa sebep olan engelleri kaldırmamız lazım. Hasanlar Barajı orada iken, Düzce ovasında sulama sorunu olur mu? Üreten çiftçimizden su parası almak reva mıdır?

 

   11 Ocak Cumartesi günü Genel başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in de katılımıyla; çiftçi, akademisyen, esnaf, sanayici ve turizm temsilcilerinin konuşacağı, Üreten ve birleşen Türkiye için, Düzce için Üretim devrimi kurultayı düzenliyoruz. Kurultay Düzce Üniversitesi Teknopark salonunda saat 13.00 de yapılacaktır. Üretimin ve üreticinin sorunları ile çözüm yolları konuşulacağı bu kurultaya, Tüm halkımızı, üreticilerimizi katılmaya davet ediyoruz.”