Gazeteciler Günü’nü kutladılar!

Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Faruk Özlü, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP İl Başkanı İlhan Duru ve Yerel Gazeteciler Derneği İl Başkanı Yavuz Çakar 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar.

Gazeteciler Günü’nü kutladılar!
9.01.2020 - 15:58
327

   Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Faruk Özlü, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP İl Başkanı İlhan Duru ve Yerel Gazeteciler Derneği İl Başkanı Yavuz Çakar 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar.

 

Zülkif Dağlı

 

   Vali Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı;

 

   Kamuoyunun doğru haber alma ve bilgilenme hakkının en etkili aracı olan özgür ve tarafsız basın demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biridir.

 

   Basın çalışanlarımızın görevlerini basın etik ilkeleri çerçevesinde doğru, tarafsız, kişilik haklarına ve özel hayata saygı ve toplumsal değerlere hassasiyet anlayışı çerçevesinde yerine getirmesi, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır.

 

   Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra yeni medyanın da faaliyet ve etki alanını genişletmiş, kamuoyunun bilgilenme imkânlarının artmasını beraberinde getirmiştir.

 

   Habere ve bilgiye ulaşmanın daha kolay ve hızlı hale gelmesi basının önemini ve sorumluluğunu daha da artırmıştır.

 

   Basın aynı zamanda toplumdaki farklı görüş ve düşüncelerin rahatça ifade edilebildiği, toplumsal talep ve ihtiyaçların dile getirilebildiği ortamı oluşturması açısından da önemli bir görev ifa etmektedir. Basın mensuplarımızın mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri büyük önem arz etmektedir.

 

   Mesleğin zor şartlarına rağmen özveriyle görev yapan tüm değerli basın mensuplarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

Faruk Özlü

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

 

   10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mesai kavramı gözetmeksizin yürütülen bu mesleği yapanların fedakarlıklarından söz ederek şu görüşlere yer verdi:

 

    “Kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması için ilimizde, ülkemizde ve dünya üzerindeki gelişmeleri anlık olarak takip eden bu mesleği icra edenler, emekçi kesimin en önemli bireyleridir. Büyük bir özveri ile yürüttükleri gazetecilik mesleğinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışanlarına kadar her birine fedakar yaklaşımları ve mesai gözetmeksizin verdikleri emekleri için saygılarımı iletiyorum. Daha iyi çalışma şartları ve motivasyonlarının desteklenmesi konusunda yapılacak her çalışmaya var olduğumuzu hatırlatarak, doğru ve faydalı bilginin, insanlık çıkarlarına hizmet eden her haberin, her şartta peşinde koşan bu mesleğin zor şartlarına rağmen hizmet eden başta kıymetli yerel basın mensuplarımız olmak üzere, bu mesleğe gönül vermiş tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

 

Ayşe Keşir

 

   Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Halkın tarafsız, doğru ve hızlı haber alması için mesai mefhumu gözetmeksiniz çalışan, basın emekçisi, tüm  meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım"

 

Mustafa Keskin

 

   AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

   İl Başkanı Mustafa Keskin yayınladığı mesajında “Kar, yağmur, çamur demeden, gece gündüz çalışan ve buna rağmen emeklerinin karşılıklarını alamayan gazetecilerimiz çağın en dinamik mesleklerinden birini yapmaktadırlar. Gazetecilik mesleği, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.

 

   Basın, Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmekte ve üstlendiği görevleri de başarıyla yerine getirmektedir. Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarının kolaylaştırılarak daha iyi imkânlara ulaştırılması büyük önem taşımaktadır. Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması yönünde attığımız adımlar, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle başta ilimizde görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

 

İlhan Duru

 

   CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirmek için çalışan gazeteciler, mesai mefhumu gözetmeden kutsal bir görevi yerine getiriyor. Dünya ve ülke gündemine ait gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleği; sorumluluk, fedakarlık ve vicdan gerektiren, zor fakat onurlu mesleklerden birisidir.

 

   Özgür basın, aydınlık bir toplumun en temel taşıdır. Demokrasinin ve özgürlüklerin ayrılmaz bir parçasıdır. Bir toplumun güçlü olabilmesi ve aydınlık günlere ulaşabilmesinin temelinde özgür basın vardır. İşte bu bilinçte, basın emekçilerimizin ve tüm gazetecilerin, özgürce, sağlıklı koşullar altında, hiç bir baskı altında kalmadan, şiddet görmeden yazmalarını ümit ettiğim yeni bir döneme daha giriyoruz.

 

   Tüm basın emekçilerini zor şartlar altında gösterdikleri çaba için tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

 

Yunus Özay Er

 

   İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, yayın yasakları, erişim engelleri ile haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı bu zor dönemde Gazetecilik mesleğinin gereklerini yerine getirmeye çalışan Gazetecilerin, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.

 

   Başkan Er,  “Gazetecilik mesleği, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Basın, Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmekte ve üstlendiği görevleri de başarıyla yerine getirmektedir. Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarının kolaylaştırılarak daha iyi imkanlara ulaştırılması büyük önem taşımaktadır.

 

   Özellikle Düzce’de görev yapan gazeteci dostlarımızın çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basn özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması yönünde atılan adımlar yetersizdir. Yaptığı eleştirel haberlerle baskı altına alınan, yayın yasakları, erişim engelleri ile karşı karşıya kalan ancak pes etmeden mesleğinin gereğini yapan dostlarımız, bilmenizi isterim ki İyi Parti olarak bizler sizlerin daha özgür şartlarda çalışmanız için her zaman yanınızdayız.

 

   Kar, yağmur, çamur demeden, gece gündüz çalışan ve buna rağmen emeklerinin karşılığını alamayan tüm gazeteci dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum” dedi.

 

Yavuz Çakar

 

   İlimizin haber yükünü çeken her türlü koşulda mesleklerini icra eden, Düzce’de yerel yönetimlerin gözü, kulağı ve sesi olan, haberleriyle kamuoyunu aydınlatarak önemli bir görevi yerine getiren yerel basın mensupları ve tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım

 

   Demokrasinin vazgeçilmez aracıyız.

 

   "Demokrasinin vazgeçilmez aracısıyız Yerel basınımızın Düzce'mizin kalkınmasında, tanıtılmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkıları vardır. 10 Ocak 1961'de yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulüyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, ilçemizde basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, objektif, doğru, ilkeli gazetecilik anlayışıyla toplumun bilgilendirilmesi için çalışan, hizmet veren basın mensuplarının "10 Ocak Gazeteciler Günü" nü tebrik eder, sağlık, esenlik ve başarılar dilerim" dedi.