Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar!
10.01.2020 - 13:47
364

   10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

 

Azade Ay

 

   Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, "Özgür ve tarafsız yayın hayatı temennisi ile ilkeli, çağdaş ve tarafsız tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü Düzce Barosu adına Kutlarım" ifadelerine yer verdi. 

 

Çiğdem Günal

 

   İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "Medya, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biridir. Gerçekleri öğrenmek, bireylerin düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olan basının gücü, haberleşme çağını yaşadığımız günümüzde daha çok hissedilmektedir.

 

   Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir.

 

   Zor şartlar altında meslek etiğinden taviz vermeden çalışmalarını sürdüren, tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Ali Dilber

 

   Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında şu ifadeleri kullandı: "Çağın en dinamik mesleklerinden biri olan basın çalışanları, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi üstlenmiştir. Üstlendiği bu görev geregi toplumların sadece haber alma ihtiyacını karşılamakla kalmayan basın çalışanları aynı zamanda kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev sahibidir.

 

   Ayrıca Basınımız  toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir. 

 

   Görevlerini yerine getirmek için her şartta haber peşinde koşan basın çalışanlarının,  düzenli bir mesaisi olmadan halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Yazılı ve görsel basın fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Basın çalışanlarımız görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedir. 

 

   Bu duygu ve düşüncelerle Çalışan Gazetecilerimizin Günü’nü kutluyorum, tüm basın çalışanlarımızın mesleklerini icrada başarılar diliyorum"

Arzu Çakıcı

 

   CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakıcı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şunları söyledi: "Gazetecilik mesleği, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda icra edilen önemli bir meslektir.

 

   Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yerine getirdiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir.Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda;her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, ilkeli ve dürüst yayıncılık sergileyen, başta Düzce’nin basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum"

 

Fethi Sönmez

 

   Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Gazetecilik, herhangi bir meslek değildir, tıpkı öğretmen olmak gibi eşsiz mutluluğu olan bir göreve, bir davaya bağlanmaktır. Gazeteci halkın kulağı,sesi ve vicdanıdır.O nedenle gazeteci yorulmaz, gazetecinin soluğu kesilmez. Gazetecinin özgürlüğü elinden alınamaz. Gazeteci, gerçeklerin yoluna baş koymuştur.

 

   Gazetecinin kalemi namusudur. Gerçek gazetecinin kaleminde vatansızlığa, yalana, hileye, yobazlığa yer yoktur. Çalışan gazeteci, objektifini Türkiye'nin birliği ve bütünlüğüne odaklamıştır. Bu nedenle gazeteci gözünü budaktan sakınmaz. Çalışan gazeteci olmak, hakikat aşkıyla kendini feda eden  Uğur Mumcu olmaktır.

 

   Milletimizi ve insanlığı gerçeklerle buluşturan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Düzcespor Kulübü Yönetim Kurulu

 

   Düzcespor Kulübü Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

   "Son derece önemli bir görevi ifa eden, özellikle Düzcespor’umuzu yağmur, çamur demeden her koşulda takip ederek, kamuoyunun en doğru şekilde haber almasını sağlayan, görevlerini layıkıyla yerine getiren, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen, bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dileriz"