Perinçek; ‘Düzce Üretim Devrimine Hazırdır’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Düzce’de gerçekleşen Düzce Üretim Devrimi Kurultayına katıldı. Perinçek ; “Düzce, tarımıyla, sanayisiyle ve turizmiyle Türkiye üretiminin öncü illerinden olmaya adaydır” dedi.

Perinçek; ‘Düzce Üretim Devrimine Hazırdır’
13.01.2020 - 15:26
455

   Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Düzce’de gerçekleşen Düzce Üretim Devrimi Kurultayına katıldı. Perinçek ; “Düzce, tarımıyla, sanayisiyle ve turizmiyle Türkiye üretiminin öncü illerinden olmaya adaydır” dedi.

 

  Vatan Partisi 10 Ocak Cumartesi günü Düzce Üniversitesi Teknopark Konferans salonunda Üretim Devrimi Kurultayı’nı gerçekleştirdi. Kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldı. Kurultaya AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, İYİ Parti İl Yöneticisi Erdoğan Kefeli, çok sayıda işadamı ve partililer katılım sağladı.

 

  Açılış Konuşmasının ardından kürsüye çıkan Perinçek ekonomide olan sıkıntıları ve çözüm noktalarını değerlendirdi. Perinçek: “Ekonomide zorluklar var. Güvenlikte Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta odaklanan ciddî tehditler var. ABD güdümlü PKK ve FETÖ terörüne karşı devletçe ve milletçe yürüttüğümüz mücadele başarıyla ilerliyor. Türkiye’nin gündemi, zorlukları yenmektir. Zorlukları devlet ve milletçe birleşerek kesinlikle yeneceğiz!” dedi.

 

“TÜRKİYE, ÜRETİM DEVRİMİNİN EŞİĞİNDEDİR”

 

  Perinçek borçlanmanın üreticiyi çıkmaza çıkardığını söyledi ve şu şekilde devam etti; Üreticiyi kambur ilan eden Borçlanma Ekonomisi çıkmaza girmiştir. Böyle gitmez! Türkiye, Üretim Devriminin eşiğindedir. Arkada kalan dönemde hükümetler, Atlantik ötesinden ruhsat alarak kurulurdu. Artık Türkiye’yi ABD dayatmalarına karşı koyanlar yönetmektedir ve yönetecektir. Türkiye, Üretim Ekonomisini kuranların ve vatanı birleştirenlerin iktidar dönemine girmiştir. Türk Milleti, bu çetin koşullardan Üretim Odaklı Ekonomiyle çıkacaktır.

 

 

“TEK SEÇENEK ÜRETİM ODAKLI EKONOMİDİR”

 

  Türkiye’nin tek seçeneğinin üretim olduğunu vurgulayan Perinçek: “Yüksek teknolojiye hayranlık, kaçınılmaz olarak ithalatı büyütmekte ve dışa bağımlılık getirmektedir. Bu anlayış, borç batağında çırpınmaktan başka sonuç vermiyor. Ayrıca işsizliği büyütüyor ve toplumsal maliyetleri yanında ekonomik maliyeti de ağırlaştırıyor. Tek seçenek, ülkemizin bütün emek birikimini ve donanımını seferber eden Üretim Odaklı Ekonomidir” şeklinde konuştu.

 

   Perinçek üreticilerin temel sorununun “Ekmek teknesini korumak” olduğunu söyledi. Küçük ve orta sanayi kentlerinin de canlandırılması gerektiğini ifade eden Perinçek şöyle devam etti; “Küçük ve orta sanayi kentlerimiz canlandırılmalıdır. Bugün üreticilerin temel sorunu, Ekmek Teknesini korumak ve geliştirmektir. İflas eden işletmelerde üretimi sürdürmek için, kamu mülkiyeti, işletme emekçilerinin toplu mülkiyeti ve işverenin özel mülkiyetinden oluşan karma mülkiyet biçimleri uygulanmalıdır.”

 

“TÜRKİYE ÇARŞILARININ SULTANI TÜRK LİRASIDIR”

 

   Dolar ve Avronun egemenliğine son verilmesi gerektiğini söyleyen Perinçek “Dolar ve Avronun egemenliğine son verilmelidir. Türkiye çarşılarının sultanı Türk Lirasıdır. Paranın ülkeye girişi ve çıkışı kontrol edilecektir. Merkez Bankası, dünya para merkezlerinin denetimine verilemez!   Millî Hükümetimizin emrindeki güçlü Merkez Bankası, millî para politikaları uygulamanın en önemle aracıdır” dedi.

 

 

“DÜZCE ÜRETİM DEVRİMİNE HAZIRDIR”

 

  Düzce’nin üretim, sanayi ve tarımla Türkiye’nin üretim illerinin öncüsü olmaya aday olduğunu ve Düzce Üniversitesi’nin de üretime katkı verdiğini söyleyen Perinçek: “Düzce, tarımıyla, sanayisiyle ve turizmiyle Türkiye üretiminin öncü illerinden olmaya adaydır. ‘’Değer Üreten Üniversite’’ sloganını kullanan Düzce Üniversitemiz, dinamik ve birikimli akademisyenleriyle üretime katkı vererek üreticiyi şevklendirmektedir. Üniversitemizin çiftçimizle, sanayicimizle, üreticilerimizle işbirliği geliştirilmelidir. Düzce ovası 1. Sınıf tarım topraklarına sahiptir. Tarım topraklarının imara açılmaması, mevcut sulama sisteminin modernize edilerek sulamanın sorun olmaktan çıkarılması. Miras yolu ile parçalanan arazilerin birleştirilmesi ve üretime katılması. Planlı ekim ve ürüne destek yapılması. Düzce denizi, yaylası kısaca doğasıyla cennet parçasıdır. Turizm altyapısı, tanıtımı yapılmalı, tarihi ve doğası ile turizm merkezi haline getirilmelidir. Düzce üreticileri girişimci, çalışkan, vatansever ve erdemlidir. Üretimin önündeki engeller giderildiğinde Düzce üretimde mucizeler yaratmaya adaydır. Düzce üretim devrimine hazırdır” cümlelerini kurdu.