Belediyeden açıklama: Savunmanın herhangi bir yaptırımı olmayacak!

Düzce BelKA İnsan Kaynakları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Necla Erdoğan, taşeron işçilerden istenen savunmanın bir yaptırımı olmadığını, performans değerlendirmesinin öneminin pekiştirilmesi adına yapılmış bir davet olduğunu söyledi.

Belediyeden açıklama: Savunmanın herhangi bir yaptırımı olmayacak!
14.01.2020 - 18:02
616

   Düzce BelKA İnsan Kaynakları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Necla Erdoğan, taşeron işçilerden istenen savunmanın bir yaptırımı olmadığını, performans değerlendirmesinin öneminin pekiştirilmesi adına yapılmış bir davet olduğunu söyledi.

 

   Erdoğan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Düzce BelKA İnsan Kaynakları A.Ş. Çoğunlukla, 696 sayılı KHK ile Taşerondan Belediye şirketlerine geçirilen çalışanlarımızı bünyesinde bulunduran, Düzce Belediyesi şirketlerinden İNTAŞ A.Ş.’nin devamı niteliğindedir. Düzce Belediyesinin istihdam ihtiyacını karşılamak üzere hizmet veren ve tek faaliyet alanı İnsan Kaynakları olan Düzce BelKA İnsan Kaynakları A.Ş. bünyesinde bulunup Düzce Belediyesinde çalışmakta olan, 696 sayılı KHK kapsamında İştiraki şirketlere geçişi yapılan, yaklaşık 800 işçinin yasal sorumluluğunu taşımaktadır.

 

   Çalışanlarımızın performans değerlendirmeleri Düzce BelKA İnsan Kaynakları A.Ş. sorumluluğundadır. Düzce Halkına Hizmet etmekle yükümlü Düzce Belediyesi’nin başarısı çalışanlarımızın performansına bağlı olduğu bilinciyle, Düzcelilerin daha iyi hizmet alabilmeleri için, iş disiplini ile iş verimliliğini arttırmak için tarafımızdan tüm çalışanlarımıza yazılı olarak tebliğ edilen Performans kriterleri doğrultusunda, Birim Yetkililerince değerlendirme yapılmaktadır. Profesyonel çalışma hayatında performans değerlendirilmesi yapılabilmesi İş Kanunu’nun ilgili maddelerinde açıkça belirtilmiştir. Çalışanın, çalışma hayatının adil olarak yönetilebilmesi için bu uygulama vazgeçilmez bir unsurdur.

 

   Yapılan 3 aylık uygulama sonucunda çalışanlarımıza, uygulamanın birim yetkilileri tarafından yapılmaya başlandığını, değerlendirme sonuçlarının sayısal değeri göz önünde bulundurulmaksızın, tam puan almış olanlar dışında aşamalı olarak bilgilendirme yapmak ve tam puan almamış olanlardan durumun öneminin kavranılması adına savunma istenmiştir. İşçi-İşveren ilişkilerini düzenleyen, savunma isteme usul ve yöntemini açıklayan, bununla birlikte tüm sürecin yazılı olmasını gerekli kılan, 4857 Sayılı iş Kanununun 25/2 ve 109. Maddeleri dayanak gösterilerek işçinin kendisini savunması ve şirketimizin tüm çalışanlarımıza yılda 40 saat eğitim verme yükümlülüğüne dayanarak eğitime davet edilmiştir. Savunma istem yazısı ile birlikte yapılan performans değerlendirmesinin önemini anlatan imzalı açıklama yazı ekinde tüm çalışanlarımıza bildirilmiş, bu istem yazısının yaptırımı olmayacağı, performans değerlendirmesinin öneminin pekiştirilmesi adına yapılmış bir davet olduğu açıkça anlatılmıştır.

 

   İlerleyen tarihlerde; Performans değerlendirme sonuçlarına göre, Tüm çalışanlarımıza yazılı olarak tebliğ edilen, Düzce BelKA İnsan Kaynakları A.Ş. Disiplin süreci yönetmeliği gerekleri uygulanacağı ve duruma hassasiyet göstererek performansımızın yüksek olmasına özen göstermemiz gereği açıkça ifade edilmiştir. Basınımız tarafından çalışanlarımıza gönderilen yazının tamamı yayınlanmada yazının sonucunu açıklayan belge eklenmeden yapılan haberler çalışanlarımızın ve halkımızın doğru bilgilendirilmesine engel olmakta ve yanıltıcı özellik taşımaktadır. Kurum içi yapılan yazışmaların kurum dışında yayınlanmasının İş Kanunu gereklerine aykırılığına rağmen, yanıltıcı haberlerin doğru anlaşılabilmesi ve halkımızın doğru bilgilendirilmesi adına yazının tamamını paylaşıyorum.

 

   Görev yaptığım kurum adına, gereklilikler doğrultusunda yapmakta olduğumuz çalışmalar gereği, eksik ve yanıltıcı bilgilendirmeden şahsım ve kurumumuz adına doğacak sonuçlardan dolayı şahsım ve kurumum adına yasal haklarımın saklı tutulduğunu belirtir Düzce Kamuoyuna saygıyla arz ederim"