Mezarcı: ‘Tesettürü kaldırıyorum!’

Eski Refah Partisi milletvekili olan ve 2000li yılların başında kendisini "Mesih" ilan eden Düzceli Hasan Mezarcı, bu kez de tesettürü kaldırdığını söyledi.

Mezarcı: ‘Tesettürü kaldırıyorum!’
17.01.2020 - 12:37
739

  Eski Refah Partisi milletvekili olan ve 2000'li yılların başında kendisini "Mesih" ilan eden Düzceli Hasan Mezarcı, bu kez de tesettürü kaldırdığını söyledi.

 

   Kendisini Mesih ilan eden Düzceli Hasan Mezarcı, Türkiye Kadın Voleybol Takımı'nın son başarısıyla ilgili paylaşım yapıp, tesettürü kaldırdığını söyleyerek, bir saçmalığa daha imza attı.

 

   Mezarcı, "Kadın voleybol takımımızın Almanya ile yaptığı maçı izledim. Kızlarımızı kutluyor, formaları üzerinden tesettür tartışması yapılmasını kınıyorum.

 

   Bazı haramları helal kılma yetkimi kullanarak dinlerdeki "tesettür, harem selam" mecburiyetini kaldırdığımı paylaşmıştım! Âli İmran 50" paylaşımında bulundu.

 

TESETTÜR TARTIŞMASI

 

   Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Almanya'yı yenerek Tokyo'da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından yayınladığı mesajında, "Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil" diye yazmıştı.

 

   MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Şahin hakkında soruşturma başlattıklarını açıklamış ve ardından 'Sayın Devlet Bahçeli beyin talimatlarıyla Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür'' kararını açıkladı duyurusu yapmıştı.