TÜRMOB Toplantısı Düzce’de yapıldı!

Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Karadeniz SMMM Odaları Toplantısı Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde Düzce’de düzenlendi. Toplantıya Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de katıldı.

TÜRMOB Toplantısı Düzce’de yapıldı!
10.02.2020 - 13:12
644

  Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Karadeniz SMMM Odaları Toplantısı Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde Düzce’de düzenlendi. Toplantıya Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de katıldı.

 

   Düzce’nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜRMOB Karadeniz SMMM Odaları toplantısı şehir merkezinde bir otelin toplantı salonunda yapıldı. 46’ncısı düzenlenen Karadeniz SMMM Odaları toplantısına katılan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, gündemdeki siyasi ekonomik gelişmeleri değerlendirirken Türkiye’nin tarihinde ilk kez 5,4 Milyar Dolar artıya geçtiğini ifade ederek şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’nin girişimci ve yatırımcıya verdiği güven sürekli katlanarak artıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ‘Yeni Ekonomi Programı’na göre, 2020 yılında enflasyon rakamlarının %8 civarında, ekonomik büyümemizin ise %5 düzeylerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Dünya Ekonomi Stratejisi’nde önemli payı olan IMF, Dünya Bankası ve OECD gibi kuruluşlar, ülkemizin 2020 yılında %3 büyüyeceğini öngördüklerini açıkladılar. Yeni Ekonomi Programı’na göre önümüzdeki 3 yılda istihdamı 3,2 milyon kişi artırarak, 2022 yılında işsizliği yüzde 9,8’e indirmeyi hedefliyoruz. Asgari ücreti 2002 yılından bu yana reel olarak yüzde 154, nominal olarak da 10 kat artırdık. Emekli maaşlarını insani düzeyde hayat sürdürebilecek seviyelere çıkardık. Ekonomik göstergelerin tamamı önümüzdeki dönem için olumlu yönde gelişmelerin yaşanacağına işaret ediyor. Ekonomimizin en büyük zaafı olarak gösterilen cari işlemler dengesinde, tarihimizde ilk defa eylül ayı itibarıyla 5,4 milyar dolar artıya geçtik.  Mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. Hem gösterge faizlerinde, hem piyasa faizlerinde ardı ardına indirimler yapıyoruz. TÜİK verilerine göre yılbaşında %20 civarında olan enflasyon, yılsonunda kademeli olarak geriledi ve %8’leri gördü. Sıkı ekonomi politikaları ile Türkiye’de enflasyonun yeni yılda da seviyesini koruması bekleniyor. Tüm bu verilere baktığımızda ülkemizde yaklaşık 17 yıldır etkili olan istikrarın bizlere ne gibi katkılar sağladığını hep birlikte görüyoruz.”

 

 

“İlimize Yapılan Devlet Yatırımları 10 Milyar TL’yi Buldu”

 

   Başkan Özlü genelde ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak Düzce’de de yatırımların ciddi şekilde arttığına da dikkat çekerek istihdam konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özlü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Düzce, hem yerli hem yabancı yatırımcının faydalanacağı girişim kolaylıkları ile ön plana çıkıyor. Bugüne kadar Düzce geneline yapılan devlet yatırımları; 10 Milyar TL’ye ulaştı. Ulaştırmadan, haberleşmeye, eğitimden, kültüre, sağlıktan, sanayi ve teknolojiye kadar sayısız alanda yatırım yapıldı. Düzcemiz’in, Düzceliler’in kalkınması için elimizden gelenin daha fazlasını ortaya koymaya çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. İlimizin önemli beklentilerinden biri de istihdam politikaları geliştirme konusu idi. Bu konuda seçim öncesi verdiğimiz vaatlerimizin arkasındayız. Benim için Düzce Belediye Başkanı olmak, belediye sorumluluk alanları ile sınırlı değil, il genelinde tüm vatandaşlarımızın beklentilerini gücüm yettiğince karşılamaktır. Seçim kitabımızda belirttiğimiz gibi, 15 bin kişinin istihdamı için atacağımız adımlar, fiilen gerçekleşmeye başladı. Vatandaşımızın ekonomik gücünü yükseltecek, alım gücünü artıracak olan iş ve istihdam politikalarıdır. Nitelikli iş gücü oluşturmak, bunu piyasa ile buluşturmak için, İŞKUR ve TSO ile birlikte bir “İş Kulübü” kurarak çalışmalarımıza başladık. Düzce’den ve düzce dışından yatırımcıların, Düzce’de yatırım sahası oluşturmaları için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Yakın zamanda temeli atılacak Namet-Maret üretim tesisleri bunun en güzel örneğidir. Yeni yatırımlar ile çevresindeki illerle yarışan Düzce’yi, her geçen gün gelişen kent yapısı ve artan nüfusu ile İnsani Gelişmişlik Endeksi sıralamasına göre Türkiye’nin, ilk 10 ilinden biri haline getirmek, en büyük hayalimizdir. Bu açıdan baktığımızda Düzce, 20 yılda büyük bir yol kat etti.”

 

   Başkan Dr. Faruk Özlü Düzce genelinde yapılan yatırımlar ve ekonomik gelişmeler ile ilgili verdiği bilgilerin ardından toplantıya katkıda bulunan ve katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.