Suriyeliler konusu ve dış politikaları değerlendirdi!

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Düzce İyi Parti teşkilatını ziyaret ederek, mülteciler konusu ve güncel dış politik gelişmelerle alakalı Partililerle bir söyleşi yaptı.

Suriyeliler konusu ve dış politikaları değerlendirdi!
11.02.2020 - 12:43
748

   İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı,  Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Düzce İyi Parti teşkilatını ziyaret ederek,  mülteciler konusu ve güncel dış politik gelişmelerle alakalı Partililerle bir söyleşi yaptı.

 

   İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan İyi Parti Düzce Teşkilatını ziyaret etti.  Emekli büyükelçi olan Erozan parti mensuplarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Dış politikada yaşanan güncel gelişmeler, Suriye ve mülteciler konularında söyleşi yapan Erozan, Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de tutulmasının sebebinin Beşar Esad’ın yeniden seçilmesini engellemek olduğunu belirterek, “Bu da bir ülkenin iç işlerine karışmaktan başka bir şey değildir”  dedi.

 

 

   İktidarın mültecilerle ilgili politikasını eleştiren Erozan, “İktidarın Suriyelileri en azından 2021 yılına kadar geri göndermeyeceğini biliyoruz.  Nedeni Suriye anayasasına göre Suriye’de milletvekilliği ve yerel seçimlerde yurt dışında oy kullanılmıyor. Buna mukabil Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışında oy kullanılabiliyor. Erdoğan ise, aynen yurt içinde yapılan seçimlerde olduğu gibi, sandıklar üzerindeki kontrolünü kaybetmemek ve Suriye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale edebilmek için sandıkların Suriye’de değil, Türkiye’de kurulmasını hedefliyor. Dolayısıyla hedefi, Esad’a rakip olacaklardan birinin kazanmasını sağlamak üzere ülkemizdeki Suriyelilerin kullanacakları oyları manipüle etmektir. Bu da bir ülkenin iç işlerine karışmaktan başka bir şey değildir” dedi.

 

   Dış politikada, özellikle İdlib ve Kıbrıs konusuna değinen Erozan, partililerin sorularını da cevapladı.