Cumhurbaşkanı talimat vermemiş! ŞİMDİ NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, YHT projesinin araştırılması için Ulaştırma Bakanlığı’na talimat vermediği, konudan haberdar olduğu ortaya çıktı. Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın konuyla ilgili YHT WhatsApp grubunda yaptığı açıklamasını düzeltmek istemesi ise Genel Yayın Yönetmenimiz Barış Zengin’in tepkisine neden olurken, aynı zamanda şimdi ne olacağı sorusunu da beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı talimat vermemiş! ŞİMDİ NE OLACAK?
14.02.2020 - 13:09
1375

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul-Gebze-Kocaeli-Sakarya-Hendek-Düzce-Bolu-Gerede-Ankara YHT projesinin araştırılması için Ulaştırma Bakanlığı’na talimat vermediği sadece haberdar olduğu ortaya çıktı.

 

 

Konuyla ilgili ilk paylaşımı Ankara-İstanbul YHT WhatsApp grubundan duyuran Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, “Değerli arkadaşlar 3 aydır yoğun çabalarımızın sonucu olarak Ankara’dan külliyeden güzel bir haber aldık. Cumhurbaşkanımız önerdiğimiz İstanbul-Gebze-Kocaeli-Sakarya-Hendek-Düzce-Bolu-Gerede-Ankara YHT projemizin araştırılması için Ulaştırma Bakanlığı’na emir vermiş. Çok mutluyuz” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Şamandar’ın bu açıklamasının ardından gerek Düzce gerekse de Sakarya basını müjdeli haberi okuyucularına duyurmak için harekete geçti.

 

Düzce Rota Haber üzerinden bizde “YHT’de Müjdeli Haber. Cumhurbaşkanı Talimat Verdi” şeklinde haberi okuyucularımızla paylaşmıştık.

 

AÇIKLAMASINDA DÜZELTME YAPMA İHTİYACI HİSSETTİ!

 

WhatsApp grubu üzerinden ilk açıklamasını Saat 09:18’de yapan, ancak haberin basına yansımasının ardından yaklaşık 2 saat sonra aynı grup üzerinden yeni bir açıklama yapan Şamandar, olayın sadece geçtiğimiz süreçte Milletvekilleri ve Rektör tarafından da dile getirildiği şekliyle, konunun Cumhurbaşkanının sadece bilgisi dahilinde olduğunu ifade etti.

 

   Şamandar son açıklamasında şunları söyledi;“Değerli arkadaşlar bir düzeltme yapma ihtiyacı duydum aldığım haber İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren projemizin Cumhurbaşkanlığımız tarafından bilindiği  ve incelendiği şeklindedir.”

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisinin olduğu haberi zaten haftalar öncesinden bilindiği halde, yeni bir habermiş gibi verilmesine, üstelik bir de işin içine Ulaştırma Bakanlığının da katıldığı gibi hayal ürünü bir açıklamaya tepki gösteren Genel Yayın Yönetmenimiz Barış Zengin ise aynı grupta şunları yazdı;

 

   “Sayın Ayhan Şamandar, Cumhurbaşkanımızın bu konudan haberdar olduğunu önceden zaten biliyorduk. Bu konuyu Vekillerimiz ve Rektörümüz duyurmuştu. Sizin son attığınız mesajda Ulaştırma Bakanlığına talimat verdiği yazıyor. Bütün basında bunun üzerinde haber yaptı. Şimdi yeni bir şeymiş gibi eski olayı gündeme getiriyor, son mesajınızdaki Ulaştırma Bakanlığı talimatını es geçerek düzeltme yaptığınızı söylüyorsunuz. Bu çocuk oyuncağımıdır sormak isterim. Binlerce okuyucuya duyurduğumuz böylesi bir haberde düzeltmeyi nasıl yapacağız. Ne yapmaya çalışıyorsunuz.

 

   Sayın Ali Dilber, bildiğimiz kadarıyla bu işin başını siz çekiyorsunuz. bu grupta yazılanları ve gruptaki yöneticilerin yaptığı açıklamaları ne kadar ciddiye almamız gerekiyor bunu da basın mensupları olarak bizlere açıklarsanız sevinirim.”

 

 

Zengin’in yazısı üzerine özür dileyen Ayhan Şamandar, “Barış bey haklısınız. Konu Cumhurbaşkanlığımız tarafından biliniyor ve inceleniyor. Ulaştırma bakanlığına talimat verilip verilmediğini bilmiyoruz. Orada benim hatam var” demekle yetindi.