ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TAZİYE MESAJLARI YAYINLADILAR!

Düzce protokolü İdlib’de rejim güçlerinin saldırısı sonrası şehit olan 33 Mehmetçiğimiz için taziye mesajları yayımladı.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TAZİYE MESAJLARI YAYINLADILAR!
28.02.2020 - 15:03
799

   Düzce protokolü İdlib’de rejim güçlerinin saldırısı sonrası şehit olan 33 Mehmetçiğimiz için taziye mesajları yayımladı.

 

Zülkif Dağlı

 

   Düzce Valiliği tarafından yayınlanan taziye mesajında şu ifadeler yer aldı:

 

   "İdlib'de düzenlenen hava saldırısında şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağolsun."

 

Faruk Özlü

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İdlib’te rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit düşen 33 askerimiz için başsağlığı mesajı yayımladı.

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İdlib’te rejim güçlerinin saldırısıyla şehadete eren 33 Kahraman Türk askerimiz için yayımladığı mesajında; saldırının, Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini hedef aldığını ve bu saldırıya misliyle karşılık verileceğini vurgulayarak şu görüşlere yer verdi:

 

   “İdlib’de Mehmetçiklerimizi hedef alan kalleş saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum.

 

   Bin yıldır kanımızla, canımızla savunduğumuz vatan topraklarımıza yönelik her türlü tehdit; dün olduğu gibi yarın da kararlılıkla savuşturulacaktır. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın, Silahlı Kuvvetlerimizin ve ilgili kurumlarımızın anında müdahalesiyle birlikte; şehitlerimizin kanı yerde kalmamış ve bu hainlere gerekli cevap verilmiştir. Artık tüm dünya şunu net olarak bilmelidir: Bizim coğrafyamızda, bize rağmen hesap yapılamaz.

 

   Türkiye bulunduğu coğrafyada istikrarın, huzurun ve barışın yegâne adresi ve anahtarıdır. Türkiye test edilecek, sabrı sınanacak bir ülke değildir. Ezelden beridir hür yaşamış bir millete ve ülkeye, zincir vurmak gibi bir çılgınlığa kapılmak kimsenin haddi olamaz.

 

   Suriye’deki krizi ve kaosu derinleştirenlerin, ülkemizi baskı altına almaya çalışanların, her fırsatta Türkiye’yi yalnız bırakanların ve mültecileri görmezden gelenlerin; hesaplarını gözden geçirmeleri ve ‘bugünün bir de yarını var’ gerçeğini düşünmeleri gerekiyor. Hain İdlib saldırısında olduğu gibi; geçmişten bugüne, milletimizin her bir ferdinin ortaya koymuş olduğu irade, birlik ve beraberlik ruhu düşmanlarımıza verdiğimiz en anlamlı cevaptır. Biriz, iriyiz, beraberiz, boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz.”

 

Düzce Üniversitesi Rektörlük

 

   Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanan taziye mesajında şu ifadeler yer aldı:

 

   “İdlib'de rejim güçleri tarafından askeri güçlerimize düzenlenen hava saldırısı sonucunda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz Milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz.”

 

Okan Yanmaz

 

   Akçakoca Belediye Başkanı M. Okan Yanmaz İdlib’de rejim güçlerinin saldırısı sonrası şehit olan 33 Kahraman Mehmetçiğimiz için taziye mesajı yayımladı.

 

   Başkan Yanmaz mesajında,"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib'de rejim unsurları tarafından hava saldırısına uğraması sonucu 33 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş oldum. Ağır yaralılarımız var. Yaralılarımızın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye alındığını ve Hatay'daki Devlet hastanelerinde tedavilerinin devam edildiği bilgisini aldık. Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

 

Tuncay Şahin

 

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, İdlib’te rejim güçlerinin saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   Şahin mesajında; “Suriye’nin İdlib kırsalında sınır koruma ve bölge güvenliği görevini ifa etmekte olan Kahraman Askerimize Rejim Güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırı sonucunda 33 Mehmetçiğimiz Şehit olmuştur. Saldırıda Şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Yüce Türk Milletinin başı sağolsun. Şanlı ordumuzun ve devletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

Yunus Özay Er

 

    İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, “Yüreğimiz, ciğerimiz dün akşam Suriye'nin İdlib kentinden gelen haberlerle cayır cayır yandı. 33 vatan evladımız hain saldırıda şehit düştü. Böylesine zor zamanlarda milli birliğimizi tesis etmek ve ortak bir duruş sergilemek ve devletimizin yanında yer aldığımızı bildirmek istedim” dedi.

 

   Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen saldırıda şehit olan 33 askerlerle ilgili olarak bir açıklama yapan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Nedenlerini niçinlerini sonradan tartışırız. Bugün birlik olmak ve birbirimize destek olmak zorundayız. Hepimizin ciğeri yandı. 33 askerimizin şehit olmasıyla birlikte evlerimize acı düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

   Er, böylesine zor zamanlarda sonuna kadar devletimizin ve kahraman ordumuzun yanında koşulsuz şartsız durmaya devam edeceğiz. Gün birlikte olma ve birlik beraberlik içerisinde vatan toprağını savunma günüdür “ dedi.

 

Fethi Sönmez

 

   Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine milletimize başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Kritik bir süreçten geçiyoruz, önce soğukkanlı bakıp devlet aklıyla hareket etmemiz gerekmekte. Türkiye, Suriye krizinde çözümü komşularımız Rusya ve İran ile aramalıdır. Türkiye'nin devlet aklı bu noktada devreye girmelidir. Türkiye, Rusya, İran bu süreci birlikte çözecek. Türkiye'nin Suriye'ye karşı savaşa girmesi Türkiye'yi tuzağa çeker. 24 Şubat tarihinde partimiz MYK kararıyla bu Amerika'nın, İsrail'in tuzağına dikkat çekmişti. Türkiye zorluklarla karşı karşıya ama bu zorlukları aşacağız. Cumhurbaşkanımıza da ordumuza da, milletimize de güveniyoruz. Kesinlikle intikam gibi yanlış yönelişlerde olmayacağız. Türkiye çok akıllı bir şekilde bu güne kadar geldi. PKK'yı hendeklere gömdü. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla teröre karşı çok büyük başarılar kazandı.

 

   Doğru hedef PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı mücadele çizgisidir. Bu çizgide ısrar etmemiz bu hedeften şaşmamamız lazım. Karşılıklı intikamı kışkırtan anlayışlardan uzak durup sakin olmamız gerekiyor. Şu anda bizim devlet aklına, kurmaylık birikimine vurgu yapmamız çok önemli. Bütüncül bir stratejide kararlı olmamız, birlik olmamız, Türkiye’ye yönelik tehdidi doğru saptamamız hayati önemde. Asıl tehdidi ve gerçek dostları doğru saptayalım Türkiye'ye tehdit Amerika'dan İsrail'den geliyor. Türkiye gerçek dostlarını tespit etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan yüksek güvenlik kurulumuzun, burada devlet aklıyla doğru çözümler üreteceğine inanıyoruz. Bu aklı, bu devlet birikimini destekleyeceğiz, yanında olacağız. İç kavgalardan uzak duracağız. Aynı zamanda uluslararası alanda yanlışlara düşülmemesi için akıllı siyasetlerle hep birlikte bu sürecin içinden çıkacağız. Devletimizin karşılaşacağı olumsuzluklar hepimiz için geçerlidir. Bu yüzden olumsuzluklardan yararlanmaya çalışanlarla, bunun pususunda olanlarla yan yana olmayacağız. Terör örgütlerine karşı mücadelenin komşularımıza karşı bir mücadeleye dönüşmesi hayırlı sonuçlar doğurmayacaktır. Teröristleri sevindirecek bütün hareketlerden uzak durmalıyız. Şu anda sevinç içinde oldukları görülüyor. Biz İran, Irak ve Suriye ile karşı karşıya gelerek Kudüs'teki kırmızıçizgiyi nasıl savunabiliriz? Kudüs'te en kararlı tavrı alan İran'la, Suriye'yle, tüm mazlumlar dünyasının yanında olan Rusya'yla karşı karşıya gelerek nasıl bir ortak cephe sağlayacağız? ABD ve İsrail’in kurduğu tuzağa düşmeyeceğiz Bütün cepheler için karşımızda Amerika var, İsrail var. Bunlar cephe gerisinde duruyor ama üzerimize sürdükleri piyonlar var. Amerika, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs bir askeri ortaklık oluşturup hedeflerinin Türkiye olduğunu belirtti. Bu sürece Amerika'nın, NATO'nun davet edilmesi demek bizi tuzağa itin demektir.

 

   Biz kendi devletimizle, Rusya'yı da İran'ı da Suriye'yi de haklı ve doğru müdahalelerle akla, dostluğa ve sağduyuya çekebiliriz. Burada mesele, siyasetin amacı dostları da yönlendirmektir. Dostluk aynı zamanda karşılıklı uyarıları, yönlendirmeleri gerektirir. Vatan Partisi çevremizdeki dost ülkelerle de bu konuda görüşüyor. Onları sağduyuya, dikkate, dostluğa zarar vermekten kaçırmaya davet ediyor. Hükümetimiz, devletimiz ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da görüşmelerde onları uyarmaktadır, bunun sonuçlarını da alacağız. Türkiye aynı 15-16 Temmuz'da olduğu gibi bu süreçten de berraklaşarak ve bölge ülkeleriyle birlikte akılcı çözümlerle çıkacaktır. Bu sürecin içinden başarıyla çıkacağız. Türkiye, ABD ve İsrail’in kurduğu tuzağa sürüklenmeyecektir. Çözüm Suriye ile savaşa girmek değildir. Krizi Rusya ve İran’la birlikte aşmak biricik çaredir. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Devletimize, Ordumuza ve Milletimize güveniyoruz. Herkesi ABD-İsrail tertiplerine karşı birliğe, Devlet aklına ve kararlılığa çağırıyoruz.

 

Erdoğan Bıyık

 

   Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Düzce Şubesi Başkanı ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık İdlib’den gelen 33 şehit haberi sonrasında yazılı bir açıklama yaparak acısını paylaştı.

 

   Rejim güçleri tarafından yapılan hain saldırılar sonrasında 33 Kahraman Mehmetçiğimizin şehitlik mertebesine erişmesi ile ilgili yaptığı açıklamada Bıyık, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

 

   Bıyık, “İdlib’den kara haberin gelmesi ile birlikte derin bir üzüntü içerisine girdik. Bölgede barışı sağlamak üzere bulunan kahraman Mehmetçiğimize rejim güçleri tarafından yapılan hain saldırıları ile 33 askerimiz şehitlik mertebesine erişti.

 

   Ülkemizde ve Dünya’da barışı teşkil edecek adımlar attığımız bu süreçte yaşanan bu acı olay sonrasında birlik ve beraberlik ruhumuz daha da kamçılandığının bilincindeyiz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi görülen düşmanların başları ezilmelidir. Bizler MHP olarak bu süreçte bedeli her ne olursa olsun devletimizin yanındayız.

 

   Bu vesile ile bizlere tekrardan şehit haberleri almak nasip olmasın diyerek, şehitlik mertebesine erişen kahraman askerlerimize baş sağlığı, Türkiye’mize sabırlar diliyorum” şeklinde yazılı bir açıklama da bulundu.