Haftanın konuğu Gazeteci Yazar Ayşe Böhürler!

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Vizyon Konferansları”nın bu haftaki konuğu Gazeteci, Yazar ve Yapımcı kimliği ile tanınan Ayşe Böhürler olacak.

Haftanın konuğu Gazeteci Yazar Ayşe Böhürler!
2.03.2020 - 16:28
481

   Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Vizyon Konferansları”nın bu haftaki konuğu Gazeteci, Yazar ve Yapımcı kimliği ile tanınan Ayşe Böhürler olacak.

 

   Düzce  Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen ve son dönemin en önemli salon etkinlikleri arasında yer alan “Türkiye Vizyon Konferansları bu hafta da önemli bir isme ev sahipliği yapacak.

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün bizzat ilgilendiği ve Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin tarihsel gelişimi, kültürü, bilimsel alanda ortaya koyduğu gelişmeler ile son döneme ilişkin gündem konuları üzerine bilgiler aktarılırken gelecek Cuma gününün konuğu ise Gazeteci, Yazar ve Yapımcı Ayşe Böhürler olacak. Böhürler’in Türkiye’nin geçmişten günümüze sosyal, siyasi gelişimi ile gündeme ilişkin konular hakkında önemli bilgiler paylaşması bekleniyor.

 

   6 Mart Cuma günü saat 18:30’da Kültür Merkezinde düzenlenecek ücretsiz konferansa katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

 

Ayşe Böhürler Kimdir?

 

   1963 yılında Kayseri’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler mezunudur.

 

   1992-1994 arasında İzlenim ve 1994-1995 arasında Aksiyon dergilerinde kadın ve eğitim bölümlerinde editörlük yaptı. 1995-2007 yılları arasında Kanal 7 televizyonunda program sorumlusu, yapımcı-yönetmen olarak çalıştı.

 

   Sivil toplum kuruluşları ile birlikte Ulusal ve Uluslararası platformlarda kadın ve insan hakları üzerine çalışmalar yaptı. 2005-2008 yılları arasında Duvarların Arkasında ismi ile bir belgesel serisi hazırladı.

 

   2009-2011 yılları arasında “Biz İngiliz Müslüman Kadınlar“ ,“Hayme Ana”, “Orhun Yazıtlarından Nobel’e”, “Kitaba Adanmış Bir Ömür/Ali Emiri Efendi” yapımcılığını yaptığı belgesel projeleri arasında yer aldı. 2007’den itibaren bağımsız yapımcı olarak kendi şirketinde belgesel ve program yapımcılığına devam etmektedir.

 

   Böhürler, Ak Parti Kurucu üyesi, 2001-2012 yılları arasında Ak Parti MKYK üyeliği görevini yürüttü. “Duvarların Arkasında/Müslüman Ülkelerde Kadın” ve “Yazmasam Ölürdüm” isimli yayınlanmış iki kitabı vardır.