Ayşe Böhürler Düzcelilerle buluştu!

Düzce Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Vizyon Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Gazeteci, Yazar ve Yapımcı Ayşe Böhürler ile Klinik Psikolog Sevinç Gökşen oldu.

Ayşe Böhürler Düzcelilerle buluştu!
9.03.2020 - 17:02
683

   Düzce Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Vizyon Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Gazeteci, Yazar ve Yapımcı Ayşe Böhürler ile Klinik Psikolog Sevinç Gökşen oldu.

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile Düzce Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Vizyon Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Gazeteci, Yazar ve Yapımcı Ayşe Böhürler ile Klinik Psikolog Sevinç Gökşen oldu. Düzcelilerin yoğun ilgi gösterdiği Kültür Merkezindeki konferans İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlarken açılış konuşmasını yapan Başkan Özlü “bir vizyon konferanslarında yeniden birlikteyiz. Bugünkü organizasyonumuz için Yusuf Has Hacip’in Kutadgu Bilig’inden bir paragraf okumak isterim. O diyor ki; çok dinle fakat az konuş, sözü akıl ile söyle, bilgi ile süsle. İnsan nadir değil, insanlık nadirdir. İnsan az değil, doluluk azdır. Bütün iyilikler bilginin paydasıdır. Bilgi ile göğe nail olunur. Bu konferanslarda edineceğimiz bilgilerin bizler için faydalı olmasını diliyor, tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

   Daha sonra Klinik Psikolog Sevinç Gökşen ile sahneye çıkan Ayşe Böhürler konuşmasının büyük çoğunluğunu Türkiye’nin Batı sınırlarında yaşanan mülteci dramına ayırarak “bir insanlık krizini hep birlikte izliyoruz” ifadelerini kullanarak şunları söyledi: “8 Mart yaklaştıkça bu kadın meselesini çokça konuşuyoruz, çokça okuyoruz. Her ne kadar bugünlerde yüreğimiz biraz buruk şehitlerimiz var; ancak dünyanın gündemi akıyor geçiyor. Her 8 Mart’ta kadın meselesine biraz daha vurgu yapıyoruz. Biz bu konferanslarda biraz gelecek vurgusu yapıyoruz. Türkiye’nin geleceği, dünyanın geleceği hakkında duruyoruz. Aslında teknolojinin hayatımızı kuşattığı, değişimin her yerde yaşandığı ve hissedildiği dönemde nasıl bir kadın ortaya çıkar? Bunu konuşacağım. Pazartesi günü Edirne’deydim, sınırdaydım. Mültecilerin kampındaydım. Bir insanlık krizini hep birlikte izliyoruz. Bu bir insanlık krizidir. Avrupa da bunu böyle tanımlıyor. İnsanlık krizi gelecek açısından önemli bir dönüm noktasıdır ve bu krizi aşabilmek için yardımlaşmak insanlığımızı tekrar hatırlamak ve insanlığımıza geri dönmektir.”