‘Kısa çalışma ödeneği’ devrede!

Düzce’de koronavirüs salgınından olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma uygulamak isteyen işverenlerin Düzce Valiliği Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne başvurabileceği bildirildi.

‘Kısa çalışma ödeneği’ devrede!
24.03.2020 - 13:06
604

   Düzce’de koronavirüs salgınından olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma uygulamak isteyen işverenlerin Düzce Valiliği Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne başvurabileceği bildirildi.

 

   Dünyaya yayılan ve Türkiye’yi de etkileyen koronavirüs salgını iş hayatını da olumsuz etkiledi. Devlet işverenlerin bu süreci en az hasarla atlatması için gerekli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

 

   Bilindiği gibi kısa çalışma genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz ve zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresinin en az 1/3 oranında azaltılması veya faaliyetin en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde uygulanabiliyor. Kısa çalışma uygulaması halinde gerekli şartları sağlayan işçilere, çalışılmayan dönemler için 3 aya kadar kısa çalışma ödeneği ödeniyor.

 

   18 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Koronavirüs (Covid-19) kapsamında açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”nde yer alan “Kısa Çalışma Ödeneği”nin devreye alınarak, bundan faydalanmak için gereken süreçlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması çerçevesinde Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinesinde çalışmalar devam ediyor.

 

   Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

 

   “İlimizde koronavirüs (Covid-19) salgınından olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma uygulamak isteyen işverenler, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren Düzce Valiliği Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü için oluşturulan kısacalısma.duzce@iskur.gov.tr elektronik posta adresine gerekli belgeleri göndermek suretiyle başvurabileceklerdir. Elektronik ortamda gönderilecek belgelerin ıslak imza ile imzalandıktan sonra bilgisayar ortamına taratılarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Kısa çalışma ödemeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca yapılacak uygunluk tespitinin ardından gerçekleştirilecektir. Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru Formlarına İŞKUR https://iskur.gov.tr/işveren/kisa-calisma-odenegi internet adresinden ulaşılabilecektir.”