Düzce’de koronadan ilk vefat!

Çinin wuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (COVİD-19) Pandemisi, Türkiyede de yüzlerce kişiye hastalık bulaştı. Düzcede de 21 hastanın testleri pozitif çıkarak hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

 Düzce’de koronadan ilk vefat!
4.04.2020 - 12:43
1823

   Çin'in wuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından Dünya'yı etkisi altına alan Korona Virüs (COVİD-19) Pandemisi, Türkiye'de de yüzlerce kişiye hastalık bulaştı. Düzce'de de 21 hastanın testleri pozitif çıkarak hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

 

   Düzce'den ilk ölüm haber sabah saatlerinde geldi. Türk Kızılay Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi personellerinden Kabil Başer, 1 hafta önce yapılan test sonucu Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

 

   2 gün önce taburcu edilmesi beklenirken, kronik rahatsızlıkları nedeni ile aniden yoğun bakıma alındı. 46 yaşındaki Kabil Başer bugün sabah saatlerinde Korona Virüs (COVİD-19) hastalığı ile hayatını kaybetti. Başer'in cenazesi Çankırı'nın Ortanca ilçesine defin edilmek üzere yola çıkartılırken, yakın çevresi Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından izole altına alınmaya başlandı.

 

   Elazığ Depreminde 30 gün başaşçı olarak çalıştı.

 

   Hayatını Kaybeden Kabil Başer'in Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında bölgeye ilk giden ekiplerden birisi olduğu öğrenildi. 30 gün boyunca 'Halk aç' diyerek Dinlenmeden 7/24 çalışma şekli ile Başaşçı olarak çalışma sürdürmüştü.