Düzce Abhaz kültür derneğinden ‘Evde kalalım sağlıklı kalalım’ çağrısı!

Düzce Abhaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet Koronovirüs salgını sebebiyle ‘Evde kalalım sağlıklı kalalım’ çağrısında bulundu.

Düzce Abhaz kültür derneğinden ‘Evde kalalım sağlıklı kalalım’ çağrısı!
13.04.2020 - 14:42
680

   Düzce Abhaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet Koronovirüs salgını sebebiyle ‘Evde kalalım sağlıklı kalalım’ çağrısında bulundu.

 

   Düzce Abhaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet yaptığı açıklamada;

 

   Koronovirüs (Kovid-19) salgını can almaya devam ediyor.

 

   Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Koronovirüs salgını, 11 Mart 2020’de Türkiye de görüldü. Sizlerde gelişmeleri gayet iyi ve yakından takip ediyor ve güncel haberleri izliyorsunuz biliyoruz.

 

   Bilim Adamlarının açıklamalarına göre dünyayı kasıp kavuran salgın hastalık hızlı bir şekilde yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Bizlerde ciddi bir şekilde daha dikkatli korunmamız, salgının yayılmasını önlememiz gerekmektedir. Özellikle sokağa çıkma yasağı olmayan 20-65 yaş arasındaki kişilere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bir şey olmaz diye hem kendilerini ve hem de başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları, hizmet sektöründe çalışanlar, sokağa çıkma yasağı olanlar, güvenlik güçleri ve diğer kamu çalışanlarının hayatını tehlikeye atmış olacaklardır.

 

   Salgının kontrole alınması biraz daha zaman alacağı gözüküyor, bizlerde biraz daha sabrederek, düğün ve benzeri cemiyetler kanunen yasaklanmıştı yasak devam ediyor. Aynı aileden de olsak akraba ve komşu ziyaretlerini kaldırmıştık, ziyaret etmemeye devam edelim. Bulunduğumuz il, ilçe ve köyde kalarak zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Evde kalarak hem kendimizi hem de görevliler ve çevremizdekilerin sağlıklarını korumuş oluruz.

 

   Koronovirüs nedeni ve 12 Nisan 2020 tarih itibari ile dünyada toplam vaka sayısı ise 1.850.000, ölüm sayısı 115.000 civarında ve her günde ciddi, korkutucu rakamlarla artmaktadır.

 

   Toplum ve kendi sağlığımız için evde kalalım-sağlıklı kalalım. Hastalara acil ve sağlıklı bir yaşam diliyoruz ”dedi.