Sağlıkçılar Öğretmenevinden Şikayetçi

Türkiye, Korona salgınının ardından yekvücut şeklinde bir bütün olurken ve sağlık ordusunun yanında saf tutarken, iddialar o ki sağlık çalışanlarının Düzce Öğretmenevinde hiçte söylenilen yaklaşımla karşılaşamadıklarını gösteriyor.

Sağlıkçılar Öğretmenevinden Şikayetçi
29.04.2020 - 15:08
1610

Ülke genelinde top yekün Covid19 salgınıyla mücadeleye devam ediliyor. Hükümet tarafından açıklanan çalışmalarla mücadelenin ön saflarında savaş veren sağlık çalışanları için illerdeki kamu kurumlarının yanı sıra özel otellerde hizmete açıldı.

 

Bir aydan uzun süredir ailelerinden uzak şekilde sağlık hizmetlerini yerine getirmeye uğraşan sağlık çalışanlarının dinlenme ve yemek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Düzce’de de özel otellerin yanı sıra kamu kurumu olan Öğretmenevine de hizmet verdirilmeye başlandı.

 

Ancak, özel oteller her türlü imkanlarını sağlıkçılar için seferber ederken, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hali hazırda zaten belirli zorluklarla çalışan sağlık çalışanlarına bir darbe de iddialara göre Öğretmenevi yönetiminden geldi.

 

İddialara göre, sağlık çalışanları Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yemek ihtiyaçlarını gerek iftar gerekse sahur öğünlerinde ücret ödeyerek yerine getirebilir duruma getirildi.

 

Düzce’de KYK Yurtlarına yerleştirilen vatandaşlara 3 öğün sıcak yemek sağlandığı bir süreçte, sağlık personelinden iftar için 9 sahur için ise 14 TL ücret isteyen öğretmenevi yönetimi, yine iddialara göre bununla da yetinmeyerek sağlıkçıların aldıkları gıda malzemelerini koymak istedikleri buzdolabını da kullandırtmadığı gibi sağlıkçıların getirmek istediği mini buzdolaplarına da izin vermedi.

 

Öğretmenevi ile ilgili iddialar bununla da bitmiyor. Bir diğer iddiaya göre, nöbetini devreden ve dinlenmek için buraya gelen sağlıkçıların yatmadan önce duş, banyo yapmaları için sıcak su temininin de akşam saat 19:00’dan sonra mümkün olabileceği yönünde telkinde bulunuluyor.

 

Böyle bir ortamda ve böyle bir salgınla mücadele edilirken, Düzcelilerin zenginiyle fakiriyle, esnafıyla bürokratıyla sağlıkçılara destek olmaya çalıştığı süreçte, Düzce Öğretmenevi ile ilgili ortaya atılan böylesine hassas bir konudaki iddialar karşısında yetkililerin ne gibi bir çalışma yapacakları merakla bekleniyor.