Taş kırma ve eleme tesisi ile tasarruf sağlanacak!

İl Özel İdaresince devir alınan maden sahasında taş kırma ve eleme tesisi ile yılda 3 milyon 750 bin TL tasarruf sağlanacak.

Taş kırma ve eleme tesisi ile tasarruf sağlanacak!
30.04.2020 - 13:20
996

   İl Özel İdaresince devir alınan maden sahasında taş kırma ve eleme tesisi ile yılda 3 milyon 750 bin TL tasarruf sağlanacak.

 

   Gürcüasar Köyü sınırları içerisinde yer alan maden sahası, Vali Dr. Zülkif Dağlı'nın talimatıyla İl Özel İdaresince devir alındı ve Mart 2020 tarihi itibariyle tam kapasite olarak faaliyete geçti. Maden sahasında İl Özel İdaresinin ihtiyacı olan ve asfalt yapımında kullanılan malzemelerin üretimine başlandı.

 

   Bu kapsamda, günümüze kadar 53.000 ton agrega üretimi gerçekleştirildi. Agrega üretimin yanı sıra, asfalt alt yapısında kullanılacak olan plentmiks temel malzemesi ile ilde meydana gelebilecek heyelanların onarımında kullanılabilecek tahkimat taşı da bu maden sahasından temin ediliyor. Yıllık bazda, İl Özel İdaresine ait taş kırma ve eleme tesisinde 300.000 ton agrega ve 150.000 ton plentmiks temel malzeme üretimi hedeflenmiş ve yaklaşık olarak yılda 3.750.000 TL tasarruf sağlanması planlandı.

 

   2018 yılında yine Vali’nin destekleriyle kendi kendine yeten bir İl Özel İdare prensibi benimsenmiş, il köy yollarında yapımı gerçekleştirilen asfaltlarında makine parkıyla yapılması amacı ile 2 adet finişer, 12 adet damperli kamyon, 2 adet toprak silindiri, 1 adet demir bandajlı asfalt silindiri, 1 adet çekici, 1 adet asfalt yol çizgi kamyonu alımı gerçekleştirildi ve 2018 yılından itibaren yol çalışmaları İl Özel İdaresi makine parkında bulunan araçlarla yapılmaya başlandı.

 

   İl Özel İdaresi, bünyesindeki güçlü makine parkı, güçlü üretim tesisleri ile ilimiz köy yollarında yapılacak olan asfalt çalışmalarını tam bağımsız olarak, kendi imkânları ile alt yapısından üst yapısına kadar kaliteden ödün vermeden yapacak duruma geldi.