Demir; ‘Onlar hiç unutulmadılar’

CHP İl Başkanı Haluk Demir 6 Mayıs da idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma mesajı yayınladı.

Demir; ‘Onlar hiç unutulmadılar’
6.05.2020 - 16:50
780

   CHP İl Başkanı Haluk Demir 6 Mayıs da idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma mesajı yayınladı.

 

   CHP İl Başkanı Haluk Demir mesajında;

 

   “1972’nin 6 Mayıs’ında bağımsızlık, demokrasi, özgürlük için mücadele eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan kardeşlik ve yoksulluğun bitmesi gibi haklı taleplere rağmen idam edilmişlerdir. Son nefeslerinde dahi ‘Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi’ diyen, ‘Tam Bağımsız Türkiye’ şiarını belleklere kazıyan, o üç genç fidanı saygıyla anıyoruz. 

 

   Bu üç fidanın, emperyalizme karşı savunulan bağımsızlık hareketinin temelinde halk vardır, halkın sesini dinleyen gencecik yiğitlerimiz ve onlardaki uçsuz bucaksız vatan aşkı vardır.

 

   6 Mayıs, düşünmenin ve devrime olan inancın akıl almazcasına katledildiği gündür. Demokratik bir Türkiye için uğraş veren düşünce ve insanın insanı sömürmediği bir dünya fikri yok edilmeye çalışılmıştır. Cesur yiğitlerimiz eşitlik, adalet, özgürlük ve barış yolunda verdikleri onurlu mücadele dolayısıyla hiç unutulmayacaklardır.

 

   Attila İlhan’ın dediği gibi onlar `Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı` Bugün ise darağacından bizlere bıraktıkları miras yaşamaktadır. Bilinmelidir ki, üç fidanın kalemlerini kıranlar tarih sahnesinden silinmiş, ama Deniz, Yusuf ve Hüseyin halkın kalbinde her zaman farklı bir yer tutmuştur. Üç fidan milyonların yüreğinde, bilincinde ve mücadelesinde her zaman daha da büyümüştür. Bağımsız ve aydınlık bir Türkiye için mücadele eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten başlayarak herkesi ve bu vesileyle Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 48. yıldönümünde saygıyla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ”dedi.