Korona tedavisi gören 96 vatandaş iyileşerek taburcu edildi!

Düzce Valiliği corona tespit edilen tedavisi tamamlanan iyileşen 96 vatandaşın alkışlarla evlerine uğurlandığını açıkladı.

Korona tedavisi gören 96 vatandaş iyileşerek taburcu edildi!
6.05.2020 - 17:06
1100

  Düzce Valiliği corona tespit edilen tedavisi tamamlanan iyileşen 96 vatandaşın alkışlarla evlerine uğurlandığını açıkladı.

 

   Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada;

 

   “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde ve ilimizde de etkisini göstermektedir. Dünya genelinde 3.618.325 aktif vaka bulunmakta olup, bunların 1.184.145’i iyileşmiş, 253.381’inde ise ölüm gerçekleşmiştir.

 

   Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın 05.05.2020 tarihi itibariyle açıkladığı verilere göre, ülkemizde 129.491 aktif vakadan, 73.285’i iyileşmiş, 3.520’si ise yaşamını yitirmiştir. İlimizde Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinesinde alınan önlemler doğrultusunda konu sıkı bir şekilde takip edilmektedir.

 

   Salgın henüz ilimize gelmeden, hastanelerimizde salgın planları oluşturulmuş, bu planlar kapsamında salgın poliklinikleri ayrılmış, salgın servisleri, yoğun bakımları, doğumhaneleri ve hatta ameliyathaneleri ayrılarak hastanelerimiz olası her türlü duruma hazırlıklı hale getirilmiştir. İlk vakanın görüldüğü günden itibaren filyasyon ekipleri özenli ve titiz çalışmalar gerçekleştirerek temaslı takiplerini yapmışlar, yeni vakaları hızlıca tespit ederek izole etmişler ve virüs bulaşma riskini azaltmışlardır.

 

   Sağlık Bakanlığı’nın tedbir ve talimatları doğrultusunda uygulanan tedavi protokolleriyle, salgından etkilenen vatandaşlarımıza en etkin tedaviler uygulanarak başarı sağlanmış, bu zamana kadar tedavilerinin bitimini müteakiben 96 vatandaşımız alkışlarla evlerine uğurlanmıştır. Uygulanan etkin tedaviler neticesinde yoğun bakımda tedavi gören 4 hastamız da servise alınmıştır.

 

   Valiliğimiz koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarınca il genelinde alınan önlemler ile hastalığın yayılması minimum seviyeye inmiştir. Halkımızın aynı hassasiyetle kurallara uymaları, normalleşme sürecine daha hızla girmemizdeki en büyük etken olacaktır. Salgınla olan mücadelemizi evde kalarak, izolasyon, temas ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek kazanabileceğimizi unutmayalım. ”denildi.