CHP’li Başkanlardan Yılmaz’a tepki!

Düzce MHP Milletvekili Ümit Yılmazın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya CHP İl ve İlçe Başkanları basın açıklaması yaptı.

CHP’li Başkanlardan Yılmaz’a tepki!
6.05.2020 - 17:15
1180

   Düzce MHP Milletvekili Ümit Yılmaz'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya CHP İl ve İlçe Başkanları basın açıklaması yaptı.

 

   Düzce CHP İl ve İlçe Başkanlarından yapılan açıklamada;

 

   “Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında Cumhuriyetimizin kurucusu olan partimizin şanlı adını alçak terör örgütü pkk ile özdeşleştiren talihsiz ve basiretsiz ifadesi ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl ve İlçe Başkanlıkları olarak bir basın açıklaması yapılması hâsıl olmuştur.

 

   Milliyetçilikten dem vuran bir partinin milletvekili olduğunu unutan Ümit beye yapmış olduğu bu tehlikeli benzetme ile milleti birbirine düşürerek ayrıştırmaya ve bölmeye hizmet ettiğini kendisine hatırlatırız. Toplum vicdanında da kesinlikle yer bulmayan bu tip söylemler alçak terör örgütü pkk nın ekmeğine yağ sürmekte ve toplum içerisinde huzursuzluklara sebebiyet vermektedir. Tamamen popülist siyaset anlayışıyla milliyetçi duyguları yüksek olan seçmen kitlesini kontrol etmeye çalışmakla beraber unuttuğu ya da unutturmaya çalıştıkları konu şudur ki içerisinde bulundukları ittifakın ortağı partinin yakın tarihte çözüm süreci içerisindeki açılım politikaları kapsamında pkk lı teröristleri Habur sınır kapısında kırmızı halı ile karşılayarak kucaklaştıkları ve söz konusu çözüm süreci boyunca alçak terör örgütünün her türlü silahlanmasına ses çıkarmayarak hendek olaylarının patlak vermesine sebep olduklarıdır. Çok değil 2019 Haziran ayında yapılan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yenileme seçimlerinin bir gün öncesinde İmralıdaki bebek katilinin abisi kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan’dan medet umulup TRT ye çıkartılarak kürt seçmenden oy talep eden ittifakın da ortakları olduklarını unutmuş olmalılar. Tüm bunlara ilave olarak şunu da hatırlatırız ki Türkiye Büyük Millet Meclisimiz çatısı altında yapılan oylamada Andımızın kaldırılması için el kaldıranlarda mensubu bulunduğu partinin milletvekilleri idi.

 

   Yakın tarihe not düşülmüş tüm bu çirkinliklerin karası alınlarında dururken Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partimizin adını alçak terör örgütü pkk ile yan yana anması basiretli Düzce halkımızın vicdanında yer bulmamış ve dahası gülünç duruma düşmesine sebep olmuştur.

 

   Cumhuriyet Halk Partisi Düzce teşkilatları olarak kendisini kınıyor ve birilerine şirin görünmek için partimiz ile uğraşmak yerine işyerleri kapalı olan Düzce esnafı ve işsiz kalan vatandaşların sorunları ile ilgilenmesini tavsiye ediyoruz.” dedi.