Karantina süresi dolan 459 kişi evlerine uğurlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın talimatı ile 25 Nisanda ABDden, 26 Nisan’da Senegal ve Moritanya’dan getirilerek KYK yurtlarına yerleştirilen toplam 459 vatandaşın 14 günlük karantina süresi sona erdi.

Karantina süresi dolan 459 kişi evlerine uğurlandı!
10.05.2020 - 14:19
530

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 25 Nisan'da ABD'den, 26 Nisan’da Senegal ve Moritanya’dan getirilerek KYK yurtlarına yerleştirilen toplam 459 vatandaşın 14 günlük karantina süresi sona erdi.

 

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile dünya genelinde toplam 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaş, Ramazan ayını ve bayramı evlerinde geçirebilmeleri için başlatılan tahliye operasyonu ile ülkemizin değişik şehirlerindeki yurtlara yerleştirildi. Bu kapsamda, 25 Nisan'da ABD'den, 26 Nisan’da Senegal ve Moritanya’dan getirilerek KYK yurtlarına yerleştirilen toplam 459 vatandaşın 14 günlük karantina süresi sona erdi.

 

   Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sağlık kontrollerinde durumlarında sorun olmadığı belirlenen vatandaşlar Valilik koordinasyonunda 16 otobüs ile 44 farklı şehirlerine gönderildi.

 

   Düzce’de KYK yurdunda 14 günlük karantina süreleri dolan ve ilden ayrılarak sevdiklerine uğurlanan vatandaşlar;

 

   Türkiye'nin vatandaşlarına bu denli sahip çıkmasının gurur verici olduğunu vurgulayarak, ilimizde misafir edilmeleri sürecinde kendilerine yapılan hizmet, gösterilen ilgi ve alâkadan dolayı başta Vali Dr. Zülkif Dağlı olmak üzere,  AFAD İl Müdürlüğü, Türk Kızılayı Düzce Şubesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler.