19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar!

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversite Rektörü Nigar Demircan Çakar, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar!
18.05.2020 - 17:07
488

   Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversite Rektörü Nigar Demircan Çakar, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

Vali Dağlı

 

   Kıymetli Düzceliler,

 

   Sevgili Gençler,

 

   Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurdumuza yayılmış, halkımızın azim ve kararlılığıyla hep birlikte verilen mücadele sonucunda büyük zafere ulaşılmıştır.

 

   Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, siz değerli gençlerimize emanet edilmiştir. Bu önemli günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmesi büyük bir önem ifade etmektedir. Siz gençlerin de bu öneme layık olmak için, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

 

   Sevgili gençler, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olacaksınız, sizlere güveniyoruz.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

 

Faruk Özlü

 

   Başkan Özlü,

 

  “Sevgili Gençler;  Korona virüs ile mücadelemiz nedeni ile birçoğunuz evlerinizde vakit geçiriyor, okullarınıza gidemiyor, spor yapamıyor, arkadaşlarınızla birlikte olamıyorsunuz. Sizlerin bu fedakarlığı tüm toplum sağlığı için çok önemli ve gereklidir. Hepinize gösterdiğiniz bu büyük sabır için teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu salgını da hep birlikte yenecek ve eski güzel günlerimize döneceğiz. Bizler büyükleriniz olarak geleceğimizin teminatı siz gençler için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.

 

 Sizlerin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını’ kutluyor, bu vesile ile tam 101 yıl önce Samsun’a çıkarak istiklal ve istikbal meşalemizi yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

Ayşe Keşir

 

   19 Mayıs, İstiklâl için küllerinden doğan bir milletin Samsun'da attığı ilk adımdır. Bu, istiklâl mücadelemize vesile olan Amasya, Sivas ve Erzurum’dan, Anadolu'nun tamamına yayılan, eşsiz bir destandır.

 

   Cumhuriyetimizin temelleri atılan bu tarihi gün, geleceğimiz umudumuz, gençlere emanettir.

 

   Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemiz için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

 

Nigar Demircan Çakar

 

   Vatanın ve milletin geleceği söz konusu olduğunda hiçbir bahaneyi kabul etmeyen ve her zaman bir çözüm yolunun olduğuna inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1. Dünya Savaşı sonrasında yaptırımlara direnen Anadolu halkını sakinleştirmek için 9. Ordu Müfettişi olarak görevlendirilmiştir. Bu görevi halkın sesine kulak vermek ve bir kurtuluş yolu olarak gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basar basmaz halkın yanında olduğunu göstererek, bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır. Bu gün tarihten silinmek istenen Türk ulusunun tekrardan şahlanışının başlangıç tarihi olmuştur.

 

   Asırlardır dünya tarihine yön veren, yıllarca cepheden cepheye koşarken, yoksul ve yorgun düşen milletimizi esaret altına alarak sömürmek isteyenlere karşı “Ya istiklal ya ölüm!” diyerek ayağa kalkan milletimiz, olağanüstü bir mücadele vererek bağımsızlığını korumuştur. Türk milletinin göstermiş olduğu bu mücadele, sömürülen diğer milletlere de örnek teşkil etmiş, bağımsızlıklarını kazanmaları için bir umut ışığı olmuştur.

 

   Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek 1. Dünya Savaşı’nda gerekse Kurtuluş Savaşı’nda canını hiçe sayarak vatanını koruyan gençlere bu bayramı armağan ederek, ülkemizin geleceği olan genç nesillere hem vefa borcunu ödemek istemiş, hem de bir milletin kalkınması ve ilerlemesi için gençlerin ne denli önemli olduğunu göstermiştir.

 

  Düzce Üniversitesi olarak; vatanımızı, geleceğimizin teminatı olan gençlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz.

 

Azade AY

 

   Ya İstiklal Ya Ölüm inancıyla ateşlenen özgürlük meşalemizin yakıldığı, bağımsızlık yürüyüşümüzün başlangıcının 101. Yıl dönümünde, halen aynı inanç ve ülküyle, aynı gemide mücadelemizin devam ettiğini bir kez daha hatırlatır, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anar, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramınızı Düzce Barosu adına kutlarım.

 

     Fethi Sönmez

 

     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 un 101. Yılını kutluyoruz.

 

     Bugün millet olarak en zor koşullarda neleri başardığımızın tarihsel mirasıyla geleceğe bakıyoruz.

 

    Bugün de zorluklarımız var.

 

    Virüs belâsı var. Ekonomide zorluklar var. Güvenlikte vazgeçilmez görevler var. 

 

    Türkiye’nin gündemi, zorlukları yenmektir. Zorlukları kesinlikle yeneceğiz!

 

    Halkımızın sağlığını ve ekmek teknesini korumak için, kamuculuğa mecburuz ve Üretim Devriminin eşiğindeyiz. Tıpkı 1919 da olduğu gibi, yaparız dedik mi yaparız. Başaracağız!

 

    Halkı virüs belâsından kurtarmak, gıda güvenliğini sağlamak, ekmek teknemizi korumak, güvenliği sağlam tutmak ve eğitimi sürdürmek için, Millî Direnme Ekonomisini derhal inşa etmek durumundayız. 

 

     Emperyalizme bağımlı Borçlanma Ekonomisinde ısrar, çırpınmaktan başka bir sonuç getirmiyor. İşçi ve çiftçiden, esnaf ve tüccardan sanayiciye kadar bütün üretici sınıfların kurtuluşu için, kalıcı çözüm elbirliğindedir ve kamuculuktadır. 

 

    Tasarrufu artırmak, yatırımı büyütmek, ülkemizin bütün üretim olanaklarını kullanmak, bütün emek güçlerini seferber etmek zorundayız.      

 

   Emek seferberliği için çalışma arzusunu ateşlemek, geniş emekçi yığınlarına dayanmak gerekir. Kaynakların halk için verimli kullanılması amacıyla biricik çözüm, Üretim odaklı, Planlı Karma Ekonomidir. 

 

    Karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmek için, devlet ve toplum disiplini şarttır. Devletin ve milletin bütün güçlerini seferber etmek görevimiz olmalıdır. 

 

  İstiklâl Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin Devrimci Önderi, Mustafa Kemal Atatürk, büyük esin kaynağımızdır. Milletimizin çeşitli kavimleri ve inançları birleştiren imparatorluklar birikimi, devlet ve ordu kuruculuğu, bize her zaman gerekli olan tarihsel mirastır.

 

   Üretim Devrimi Programımız, Türkiye’nin gündemindeki çözümdür. 

 

    Zorlukları yenmedeki tecrübe ve kadro birikimimizle ve geleceğimizi emanet edebileceğimiz örgütlü gençliğimizle her görevin üstesinden geliriz.

 

     Türk Milleti, 1919 da olduğu gibi, büyük bir seferberlikle zorlukları aşacak,  aydınlıklara ulaşacaktır. Bu bilinç ve inançla tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.