Er; ‘İnsanımıza destek olmak hepimizin asli görevidir’

İyi parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er, pandemi süreci sonunda yeniden şekillenen ticaret hayatına Düzceli esnaflarında adapte olması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Er, "Ramazan Bayramının bitişi ve sokağa çıkma yasağının son bulmasının ardından insanlarımız günlük hayata yavaş yavaş adapte olmaktadır.

Er; ‘İnsanımıza destek olmak hepimizin asli görevidir’
27.05.2020 - 16:33
528

   İyi parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er, pandemi süreci sonunda yeniden şekillenen ticaret hayatına Düzceli esnaflarında adapte olması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Er, "Ramazan Bayramının bitişi  ve sokağa çıkma yasağının son bulmasının ardından insanlarımız günlük hayata yavaş yavaş adapte olmaktadır.

 

   Asrın felaketi olarak da adlandırılan Corona virüs süreci tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden etkilemiş özellikle yaşam ve ticaret koşulları köklü bir değişime uğrama yolunda hızlı bir sürece girmiştir.

 

   Özellikle sanayicimiz, esnafımız ve zanaatlarlarımız acısından elzem olan bu yeni sürece hızlı bir şekilde adapte olabilmektir. Pandemi sürecince Nakdi yardımdan ziyade kredi verilerek borçlandırılan esnafımızın e-ticaret başta olmak üzere, sanal müşteri portföyü, online alışveriş gibi pandemi sürecinin sonucunda ticaret açısından zaruri olan yeni ticari teknikler açısından bilgilendirilmelisi gerekmektedir. Bu sayede esnafımız hem dükkanında müşterisine hizmet verebilecek hem de sanal ticarete de adapte olarak gelir kaybının önüne geçecektir.

 

   Bu desteğin verilmesi adına sanayi ve ticaret odamıza, OSB yönetimimize, belediyemize ve yerel esnaf ve sanat odalarına ciddin görev ve sorumluluklar düştüğünü hatırlatıyor, hâlihazırda yapılmakta olan eğitimlerin ve desteklerin de kapsamının genişletilmesini talep ediyoruz." Dedi.

 

   Er, "Zor günler geçiren ve ekonomik olarak çok daha zor günler geçireceği belli olan insanımıza destek olmak hepimizin asli görevidir.

 

   El birliği ile bu zorlu süreci atlatacağımıza inancımız tamdır.

 

   Bu süreçte Düzceli hemşerilerinizden de ricamız, alışverişlerinde yerli esnafı, holdinglerden ziyade dükkan Sahibi yerli işletmeciyi tercih etmeleri olacaktır. Ancak bu şekilde yerel gücümüzü koruyabilir, esnafımızı ayakta tutabiliriz" dedi.