Valiler Kararnamesi Onaylandı

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Valiler kararnamesi ile Samsun Valiliği’ne atanırken, Düzce Valiliğine ise Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cevdet Atay atandı.

Valiler Kararnamesi Onaylandı
10.06.2020 - 09:30
691

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile yayınlandı. Kararnameyle Eylül 2016 yılından bu yana Düzce Valiliği görevini sürdüren Dr. Zülkif Dağlı Samsun Valiliğine atandı. Düzce Valiliğine ise Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cevdet Atay getirildi.

Cevdet Atay Kimdir?

 

1973 senesinde Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. 2000 senesinde İİBF’yi bitirdi.

 

Samsun Kavak, Isparta Aksu ve Kırşehir Çiçekdağı’nde Kaymakamlık vekilliği görevlerini ifa etti. Çorum’un Oğuzlar, Malatya’nın Erguvan, Doğanşehir, Trabzon Çaykara ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

 

İller idaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü ve Daire Başkanlıkları görevlerini yapan Atay, 1 Eylül 2018’de Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na atandı.

 

Kararnameye göre 17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi yapılırken, 24 ilin valisi ise başka illerde görevlendirildi. Bazı Kaymakamlar ve üst düzey bürokratlar da vali olarak atandı. 

 

Liste şu şekilde;