‘Başkanımızı daha somut adımlar atmaya çağırıyoruz’

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce belediye başkanı Faruk Özlünün, önceki dönem belediye başkanlarının yaptığı gereksiz harcamalarla ilgili açıklamasını değerlendirdi.

‘Başkanımızı daha somut adımlar atmaya çağırıyoruz’
22.06.2020 - 13:09
1116

   İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce belediye başkanı Faruk Özlü'nün, önceki dönem belediye başkanlarının yaptığı gereksiz harcamalarla ilgili açıklamasını değerlendirdi.

 

   Er, "İyi Parti Düzce teşkilatı olarak Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü'nün geçtiğimiz günlerde basına düşen açıklamalarını tüm Düzceliler gibi dikkatle takip ettik.

 

   Sözcü Gazetesine yansıyan ve kendinden önceki AK Partili Düzce Belediye Baskanlarını ve hizmet sürelerinde yaptıkları belli başlı yatırım ve harcamaları irdeleyen açıklamalarını, Yağlı Güreş  Sahasının verimsizliği, harcamalarda yaşanan savurganlığı, kendisinin 51 bin TL’ye yaptırdığı  ama önceki dönemde 1,8 milyona mal olan Ramazan eğlencesini, tüm Düzceliler gibi biz de okuduk.

 

   Ve hatta somut adım atmasını bekleyip, basına düşen bu açıklamanın biraz zaman geçmesini bekleyerek  ne tip adımlar atılacağını görmek istedik" dedi.

 

   Er, "Oysaki Biz, İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak,  bu bahsi geçen hususları ve hatta daha da fazlasını bundan 1,5 yıl kadar önce yerel seçimler döneminde dile getirmiş, secim sonrasında Belediye Meclisinde ilgili harcamaların incelenmesi için komisyon kurulmasına vesile olan partilerden biri olmuştuk. Parti yetkilileri olarak Sayın Özlü ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde de kaygılarımız genel manada son yaptığı açıklamadakiler ile benzer nitelikte idi. Aradan geçen 1,5 yiyllik zaman diliminde Sayın Başkanımızın da bizimle aynı kaygı ve düşüncelere sahip olduğunu görmekten açıkçası hem mutlu olduk hem de ilgili harcamaların ‘bağımsız’ bir denetim şirketince incelenmesi teklifimizi tekrardan kendisinin Düzce halkı adına gündeme alabileceğini düşündük. Sayın Başkanımızın basına yansıyan açıklamalarının yapılan harcamalar ve ihaleler bazında suç unsuru içerip içermediğinin incelenmesi için de Düzce halkının haklarını savunmak için Savcılarımızı da göreve çağırıyoruz. İstiyoruz ki bir haksızlık ve usulsüzlük var ise cezalandırılsın, yok ise de bu kente belediye başkanlığı yapmış hiç kimse töhmet altında kalmasın. Tüm talebimiz bu yöndedir" dedi.

 

   Başkan Er, "Üzüldüğümüz nokta ise, ilgili konulara  Sayın Belediye Başkanı ile aynı noktadan bakıyorsak neden 1,5 yılın heba olmasıdır ki, bu hususta da takdiri Düzce halkına bırakıyoruz.

 

   Sonuç olarak, Sayın Başkanın verdiği beyanat son derece önemlidir. Şahsım ve Düzceliler adına teşekkür ediyorum. Fakat bu noktaların daha fazla muğlak bırakılmaması  ve kendisinden önceki belediye başkanlarının da töhmet altında kalmaması adına, Başkanımızı  daha ‘ somut’ adımlar atmaya ve ilgili hesapların incelenmesinin bağımsız yargı çerçevesinde yapılmasının önünü açmaya çağırıyoruz" dedi.