4 yıllık projeyle başarı sağlandı

Düzce, Anasınıfı Okul eğitim durumunda 2016’dan 2020 yılına geçen süreçte büyük bir sıçrama göstererek 54’ncü sıradan 8’nci sıraya yükseldi.

4 yıllık projeyle başarı sağlandı
3.07.2020 - 13:17
1551

Düzce, uzun süredir eğitimde yaşadığı sıkıntıların karşılığını gerçekleştirdiği projelerle almaya başladı.

 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, konuyla ilgili Düzce Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Barış Zengin’e yaptığı açıklamada, 2016 yılında itibaren öncelikle anasınıfı düzeyi baz alınarak yapılmaya başlanan eğitim hamleleri sayesinde Düzce’nin ülke genelinde 8’nci sıraya yükseldiğini ifade etti.

 

 

AK Parti olarak sadece son dört yılda Düzce’de yaptıkları 398 derslik, 124 milyon TL’lik fiziki yatırımların yanı sıra, 5 yaş grubu ana sınıfı okullaşma oranında da büyük mesafe kat ettiklerini belirten Keşir, “Yapılan proje ile eğitim emekçilerimiz kapı kapı dolaşarak proje yürüttüler ve 4 yıllık bir süre zarfında büyük bir başarı sağladılar. 5 yaş, ana sınıfı okullaşma oranında Düzce büyük mesafe kat etti. 4 yılda 54. sıradan 8. sıraya yükseldik. Bu alanda % 87.61 oranında okullaşmayı yakaladık” dedi.

Okul öncesi eğitimin önemine değinen ve gelecek yılların Düzce vizyonu için en büyük yatırımlardan birisi olduğuna dikkati çeken Ayşe Keşir, “Eğitim yatırımlarının sonuçları orta ve uzun vadede alınabiliyor ve ilmek ilmek emek istiyor. Düzce’de eğitim verimliliğini arttırmak için her kademeyi ayrı ayrı çalıştık. Yapılan bu projenin ne kadar değerli ve önemli olduğunu bundan 10-15 yıl sonra daha net şekilde göreceğiz. Bu bağlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Ziya Selçuk başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürümüze, eğitim emekçilerimize, yöneticilerimize ve velilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.