15 Temmuz mesajı yayınladılar!

Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP İl Başkanı Haluk Demir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz mesajı yayınladılar!
15.07.2020 - 14:10
563

   Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP İl Başkanı Haluk Demir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Ayşe Keşir

 

   Gezi olaylarından 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimine, yurt içindeki ve dışındaki diğer pek çok hadiseye kadar her yolun denenerek, milletin iradesinin ipotek altına alınmaya çalışıldı.

 

   Kendi senaryolarını, milletin iradesinin üzerinde görenler 2015 seçimlerindeki o karanlık ittifaklardan, çukur eylemlerine ve nihayet 15 Temmuz darbe girişimine kadar bütün yöntemleri devreye soktular. Her seferinde milletimizle birlik olup, bu oyunları bozduk.

 

   15 Temmuz, demokrasi mücadelemizin en önemli kırılma anlarından biridir. Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o gece milletinden aldığı güçle milletiyle omuz omuzaydı. O’nun kararlılığı, milletimize ve bize güç verdi. TBMM’de biz milletvekilleri, milletimizin emanetine, demokrasiye sahip çıkmak için hiç tereddüt etmedik. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi, kadını erkeği, genci yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır.

 

   15 Temmuz, istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolüdür. Merhum Aliya İzzetbegoviç’in vefatından önce Srebrenitsa Katliamı için söylediği sözler, 15 Temmuz konusunda bize de örnek olmalıdır. ‘Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.’

 

   15 Temmuz’u asla unutmayacağız!

 

   Başta hemşehrimiz Ufuk Baysan olmak üzere, şehitlerimize ve gazilerimize minnettarım.

 

   Bu şerefli Türk Milletinin bir ferdi olduğum için Allah’a şükürler olsun.

 

İlhami Caboğlu


   MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu; 15 Temmuz ihanete karşı tek yürek olmuş Türk Milletinin şahlanış günüdür. 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişiminin geri püskürtülmesinde Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin eşsiz feraseti ve bu hain mihraklara karşı dik duruşu Türk milletine umut kaynağı olmuştur, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin bağımsızlığına göz dikmiş olan Emperyalizmin talimatlı uşakları FETÖ terör örgütü 15 Temmuz’ da kalkıştığı ihanet darbesinde Türk milletinin ayakları altında kendisi ezilmiştir.

 

   Emperyalist güçlerin ve onun uşakları olan FETO, PKK,PYD,DAEŞ ve diğer bölücü örgütlerin hepsinin birleşip 15 Temmuz’da Türkiye’yi ele geçirme planlarının milletimizin engin vatan sevgisinden oluşan bir direnmeyle karşılaşmıştır. Bizim milletimiz engin erdemlere sahiptir. Bu erdemlerin en başında geleni ve en önemlilerinden biride yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterini destanlarla dolu tarihimizde örneklerini her zaman görmüşüz ve ebediyete kadar da bu böyle devam edecektir. İşte bunların sonuncusu da, 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi’mizdir. Milletimizin bağımsızlığını darbeyle başa geçip elimizden almayı düşünenlere terk etmedik, etmeyiz de.

 

   İman gücümüzle, millet olmanın verdiği inanç ve devlet büyüklerimiz Liderimiz Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği güvenle sokakları darbecilere dar ederek, Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdik. Vatanımız üzerinde hain emelleri olan batılı devletlerin maşası olan yapılanmalar, ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı çıkarmak isteyerek, bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine, şerefine ve namusuna göz diktiler. Fakat biz, millet olarak el ele vererek köprülere, hava alanlarına, açık meydanlara koşarak, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıktık. Bütün dünya bilmelidir ki; Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile bu hainlere teslim etmez. Ve yine bilmelidirler ki bu millet, demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hâkimiyetine girmez. Aramızda ayrılıklar çıkarmak isteyen tüm güçler bilmelidirler ki, Türk milleti büyük ve asil bir millettir. Türkiye Cumhuriyeti vatanıyla, milletiyle bölünmez bir bütündür. Milliyetçi Hareket Partisi de bunun teminatı olmaya devam edecektir. 15 Temmuz da vatanımız için şehadete yürüyen Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler dilerim.

 

Yunus Özay Er

 

   15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, "Geçmişi kahramanlıklarla dolu bir millete diz çöktürmeye çalışan hainler, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin iradesi karşısında yenildiler" dedi.

 

   Er, "15 Temmuz darbe gecesinin 4. Yıl dönümünde,   bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dâhili ve harici düşmanlara ve hainlere görmüştür ki Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz.

 

   Bu kararlılıkla bir kez daha milletimizin şeref ve istiklali için başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz.

 

   Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

 

   Adeta Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi şükranla ve saygıyla selamlıyoruz" dedi.

 

Haluk Demir

 

   CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Demir mesajında 15 Temmuz tarihinde demokrasi sınavı verildiğini belirtti. CHP Başkanın mesajı şu şekilde:

 

   “15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milleti ile birlikte tarihinin en zor demokrasi sınavlarından birini büyük başarıyla vermiştir. 15 Temmuz darbe girişimi, Türk halkının cumhuriyetine ve milli birliğine kastedenlere karşı her ne pahasına olursa olsun karşı duracak güce sahip olduğunu göstermiştir.

 

   15 Temmuz 2016’da, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişimi, halkımızın, parlamenterlerimizin ve tüm siyasi partilerin demokrasiye bağlılıkları doğrultusunda kullandıkları, “Direnme Hakkı” sayesinde başarısızlığa uğratıldı.

 

   Bu nedenledir ki 15 Temmuz, Yüce Meclis'in tek vücut olarak hain namlulara direndiği, vatandaşlarımızın teröristlere geçit vermediği bir destandır. Sokaklarda şehit olma pahasına, teröristlere direnen, tanklara karşı koyan vatandaşlarımız, Yüce Meclis’in çatısı altında toplanarak parlamenter sisteme ve demokrasimize sahip çıkan parlamenterlerimiz, demokrasi kahramanıdırlar.

 

   Bu duygularla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin dördüncü yıldönümünde demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Darbeye göğüs geren CHP’nin bir üyesi bu dirayetli ulusun ferdi olmaktan gurur duyduğumu bir kez daha dile getirmek istiyorum.”