Keşir; ‘Şiddet ve tecavüz mağdurunun hakları, siyasi partililerin imajının da üstündedir’

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR, iki milletvekilinin, Kadına Şiddet ve Tecavüz İddiaları Hakkında TBMM Genel Kurulunda söz aldı.

Keşir; ‘Şiddet ve tecavüz mağdurunun hakları, siyasi partililerin imajının da üstündedir’
22.07.2020 - 13:13
630

   AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR, iki milletvekilinin, Kadına Şiddet ve Tecavüz İddiaları Hakkında TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı.

 

Keşir konuşmasında; “İnsanın temel haklarını koruyan, beraberinde insan hayatını daha da iyileştirmek için yasama faaliyetlerinde bulunan Gazi Meclisin çatısı altında, faillerinin milletvekili olduğu, kadına şiddet ve tecavüz iddiaları endişe vericidir ve asla kabul edilemez. Suçun şahsiliği esastır, bununla birlikte şiddet ve tecavüz mağdurunun hakları, siyasi partililerin imajının da üstündedir.

 

Dün PKK'nın dağdaki kadın tecavüzlerine, cinayetlerine sessiz kalanlar bugün milletvekilinin tecavüzü iddialarına da sessiz kalmaları tesadüf müdür? Kadın ve çocuk hakları hiçbir siyasi partinin, ideolojinin "soft power" enstrümanı değildir. Muğla'da bugün gencecik bir fidanın, Pınar Gültekin'in cansız bedenine ulaşıldığının haberini üzüntüyle aldık. Hukuki sürecin milletvekilleri olarak takipçisi olacağız.

 

   Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddet ve tecavüz iddialarıyla ilgili hiç sesini çıkarmayanların, bugün kadına şiddet söylemlerinin de kadın hakları mücadelesi açısından kaygı verici olduğunu ifade etmek isterim” dedi.