Öncü, Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında bilgiler paylaştı!

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, tercih dönemi kapsamında öğrencilere yönelik Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında faydalı bilgiler paylaştı.

Öncü, Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında bilgiler paylaştı!
22.07.2020 - 13:50
856

   Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, tercih dönemi kapsamında öğrencilere yönelik Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında faydalı bilgiler paylaştı.

 

   Düzce Üniversitesi Tercih Kılavuzu programında İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kamu ve özel sektöre nitelikli yönetici adayı yetiştirdiğini ifade etti.

 

   Akçakoca’nın 1993’ten günümüze öğrencileri ağırlayan bir öğrenci kenti olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öncü, İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında yer alan Akçakoca’nın önemli lokasyonda yer aldığını, barınma ve ulaşım sorunu yaşanmadığını ve Ankara’ya en yakın deniz kenti olduğunu dile getirdi.

 

   Fakültenin kurucu dekanının Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olduğunu belirten Öncü, çok iyi fiziksel imkanların yer aldığı bir butik kampüse sahip olduklarını söyleyerek; kampüste iki katlı kütüphane, derslik, amfi, konferans salonu, deniz manzaralı yemekhane gibi birçok olanağın bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

   Ülkemizde 130 devlet üniversitesinin sadece 11’inde Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin bulunduğu bilgisini paylaşan Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, bu durumun Düzce Üniversitesi’ne ve Akçakoca’ya rekabet avantajı oluşturduğuna, mezunların kamu ve özel sektörde daha üst pozisyonlara yerleşme imkanı sağladığına dikkat çekti.

 

   Fakülte bünyesinde; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İktisat ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde eğitim verildiğini söyleyen Öncü, mezunların kaymakam, idari hakim olabildiğini, ilgili bakanlıklarda çalışabildiğini ve özel sektörde de ciddi iş imkanına sahip olduklarını dillendirdi.

 

   Bu dönem ilk kez Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yüzde yüz İngilizce eğitim dilinde de öğrenci alacaklarını belirten Prof. Dr. Öncü, diğer bölümlerde de isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi verildiğini söyleyerek bölümlerin tam kapasite doluluk oranına ve yüksek başarı sıralamalarına sahip olduğunu iletti.

 

   Fakültenin; genç, dinamik ve tecrübeli bir akademik kadrosunun bulunduğunu ifade eden Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısının 23 olduğunu ve bu oranın öğrenciler için önemli avantaj sağlayacağını belirtti.

 

   Birçok önemli sosyal ve akademik etkinlik düzenlediklerine işaret eden Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programlarının da mevcut olduğu bilgisini paylaşarak Fakültede isteğe bağlı staj uygulamasının yapıldığını söyledi.

 

   Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin; alanında uzman akademik kadroya sahip olması, lokasyon olarak çok iyi konumda bulunması ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin prestijli fakülteler olmasından dolayı da önemli oranda tercih edildiğinin altını çizdi.

 

   Düzce Üniversitesi’nin ülkemizde ihtisas üniversitesi seçilen ilk 5 üniversite arasında yer aldığını dile getiren Öncü, kendisiyle aynı yılda kurulan üniversiteler arasında Düzce Üniversitesi’nin birinci sırada yer aldığını ifade ederek özellikle Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri başta olmak üzere tüm öğrencileri beklediklerini belirtti.

 

   Haberin yer aldığı videoya  https://youtu.be/r-OYaOTwkt0 internet adresinden ulaşılabiliyor.